Keep ratio image
Frontpage image

Motivációs levél

Hozd ki a maximumot a jelentkezésedből!

 

A mumus. Van, aki minden állásra írna egyet, hogy “elmagyarázza” a HR-esnek önéletrajz szűkös keretei közül kimaradt szakmai tapasztalatait, míg mások a hátuk közepére kívánják az alábbi levél megírását. Talán még az önéletrajznál is nehezebb megírni egy jó motivációs levelet, mert itt leginkább az álláskereső érzéseiről, a szakmájához való viszonyáról, terveiről van szó, tervezni pedig mindig nehéz.

Alapszabály, hogy az önéletrajz a szakmai múltat mutatja be, a motivációs levél az elképzelt szakmai jövőt, a terveket, akár az álmokat.

Az álláskereső itt írja le szakmai terveit, elképzeléseit, amit az önéletrajzban felsoroltakkal alapoz meg, és reméli, hogy a reménybeli, levéllel megszólított munkáltató tud azonosulni ezekkel a tervekkel. 

Gondold át, mit is szeretnél elérni a munkádban, a szakmádban, és főleg miért. Ez a motiváció. Ne feledd, a pályázat és a kiválasztási folyamat két egyenlő fél üzleti megbeszélése, ahol a munkáltatónak van egy munkaerő-piaci kereslete, a munkavállalónak pedig egy kínálata, aminek egy win-win helyzetben kell találkoznia. Így az is fontos, hogy a pályázó miért töltené be szívesen a szóban forgó pozíciót.

Fontos átgondolni, hogy kinek írjuk a levelet, és az adott munkáltatót lehetőség szerint ismerjük meg minél jobban, mielőtt megszólítjuk. Néha az álláshirdetésből ki sem derül a munkáltató kiléte, ami megnehezíti a helyzetet, de sok tényezőre így is fény derülhet.

Ahhoz, hogy jól meg tudjuk szólítani az adott munkáltatót, jó pár szempontot figyelembe kell vennünk, ezek jórésze már az álláshirdetésből kiderül:

  • Ki fogja a motivációs levelet megkapni, elsőként olvasni?

  • Milyen készségeket kérnek az álláshoz?

  • Milyen tapasztalatokat kérnek?

  • Mit tudunk meg a cégről? Mivel foglalkozik, milyen iparágban tevékenykedik, milyen méretű, magyar vállalkozás vagy multicég?

  • Mit tudunk az adott állásról? Csapatban vagy egyedül kell majd dolgozni? Csapat mindenhol van, és az elvárások között biztosan ott lesz a csapatban dolgozni tudás, de a leírt felelősségi kör megmutatja, hogy milyen egyéni felelősséget várnak el – illetve a te nézőpontodból, mennyire felelősségteljes munkát ajánlanak.

Ha az álláshirdetésen kívül több információink is van, pl. a cég honlapja, esetleg már ott dolgozó ismerős, akkor érdemes kutatni, kérdezősködni. Milyen ott dolgozni, mit tartanak ott a legfontosabbnak? Ezeket az információkat nem csak arra kell használni, hogy jól írd meg a motivációs leveled ennek a cégnek, de arra is, hogy eldöntsd: akarsz-e egyáltalán náluk dolgozni.

Szeretnéd letölteni online motivációs levél sablonunkat? Iratkozz fel Karrier hírlevelünkre, és elküldjük neked emailben.

 

FELIRATKOZÁS