Keep ratio image
Frontpage image

Álláskeresés

A lehetőséget lásd meg benne,
ne a nehézséget!

 

Legkésőbb az iskola befejezése utána mindenki abban a helyzetben találja magát, hogy állást kell keresnie. Akár önként keresünk új munkahelyet, akár kényszerűségből, bizony néha nehéznek tűnik elérni a kitűzött célokat. Szeretnénk Neked segíteni, hogy ebből az élethelyzetből ki tudd hozni a legtöbbet, és találj egy számodra ideális, szerethető munkahelyet.

1. Mielőtt nekiugrasz az álláshirdetések böngészésének, vedd sorra, hogy milyen típusú munkára, munkahelyre vágysz. Akár egy papírra írd össze a legfontosabb kritériumokat: milyen szektorban és pozícióban kívánsz elhelyezkedni? Kisebb vagy nagyobb cégnél képzeled el a jövőd? Földrajzilag is jó, ha behatárolod, hogy mit keresel, bár érdemes abban is gondolkoznod, hogy manapság egyre több az otthonról végezhető, home office munka, így a földrajzi korlátok nem okoznak akadályt. Teljes munkaidőben szeretnél dolgozni vagy csak 4-6 órás munkát keresel? A tanulmányaid és tapasztalataid alapján megpályázható állások megegyeznek az elképzeléseiddel? Mi a fizetési igényed?

2. Ha ezekre a kérdésekre megvannak a válaszaid, akkor következő lépésként érdemes egy jól felépített önéletrajzot készítened. Ezt ITT is megteheted, az adataid megadása után pedig pdf-ben is letöltheted az önéletrajzod.

3. Amennyiben ezzel is megvagy, kezdődhet a keresés. Nézz körül a Cvonline.hu álláskereső oldalán, az állások oldalon használd a kereső mezőket a fent meghatározott preferenciák (pozíció, lokáció, stb.) alapján.

4. Hogy ne maradj le a legfrissebb állásokról, mindenképp iratkozz fel állásértesítő hírlevelünkre az állások oldalon! Érdemes a meghirdetett pozíciókra minél előbb jelentkezni, mert sok cég már az első 1-2 hétben megtalálja az ideális jelöltet. Ne halogasd a jelentkezést az utolsó pillanatig!

5. Ne add fel! Az álláskeresés nehéz, kudarcokkal teli és megterhelő lehet, jó, ha már előre eldöntöd, hogy az első visszautasítás után nem adod fel. Nyugodtan kérj másoktól tanácsot, segítséget, keress fel egy karrier coachot. Manapság már sok eszköz a rendelkezésünkre áll, amelyek segítenek a céljaink elérésében.

 

Belevágnál az álláskeresésbe? Itt tudsz böngészni: Állások

 

További tippekre vagy kíváncsi? Olvasd el Karrier blogunk cikkeit!