Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Vonzóbb hazánk, mint Franciaország

Magyarország bőven megelőzi Franciaországot egy, az Ipsos által készített gazdasági szimpátiafelmérésben.
A párizsi kereskedelmi és iparkamara, valamint az általa létrehozott Vállalati Pénzügyek Európai Kutatóintézete megbízásából készített felmérést az Ipsos 10 európai ország vonzerejéről. A 700 megkérdezett vállalatvezető válaszain alapuló eredmények szerint Franciaország az utolsó helyen végzett, mind a külföldi, mind a hazai válaszadók nyilatkozatai alapján.

Az eredmények jól mutatják, hogy az Európában általánosnak nevezhető versenyképesség-javítási kísérletek - adó- és járulékcsökkentések - Franciaországban csődöt mondtak. Az országban a munkaadókat sújtó terhek elérik a 60 százalékot, a szociális és egyéb járulékok, a társasági és nyereségadó, valamint az egyéb adók mértéke pedig átlagosan a bevételek 65,8 százalékára rúgnak.
Magyarország nem teljesített rosszul, a külföldi munkaadó megítélése szerint az ország a negyedik legvonzóbb, Lengyelország, Németország és Nagy-Britannia mögött a tízes listán. A saját magunkról alkotott kép kicsit rosszabb, így 5. helyünkkel a középmezőnyben végeztünk.

A felmérés tanulsága szerint egyébként Magyarországon a munkaadók által fizetendő adók és járulékok a teljes bevétel 53,3 százalékát teszik ki. Az élen ebből a szempontból Írország áll 26,5 százaléknyi terheléssel, a lista végén Olaszország áll 68,6 százalékkal.

Forrás: VG.hu