Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Van, akinek érdemes nyugdíjpénztári tagnak maradni

Érdemes mindenkinek tájékozódni a nyugdíjrendszer változásairól, kísérjék figyelemmel a híreket, hogy tudják, melyik utat érdemes választani. Az már mindenesetre kiderült, hogy a magán-nyugdíjpénztári tagok többsége valószínűleg magasabb nyugdíjra számíthat, ha visszalép az állami rendszerbe, vannak azonban olyanok is, akiknek az ígért retorziók ellenére is megéri maradni – olvashatjuk a HR Portál egyik legfrissebb cikkében.

A magas jövedelműeknek azért érheti meg maradni, mert az állami nyugdíjat degresszív módon számítják, azaz az egyre magasabb jövedelemsávok egyre kisebb mértékben számítanak bele a nyugdíjba.

Érdemes azoknak is megfontolni a maradást, akik ugyan nem rendelkeznek kiemelkedő fizetéssel, de mostanra már egy számottevő, többmilliós megtakarítást gyűjtöttek a számlájukon.

A Stabilitás Pénztárszövetség főtitkára úgy nyilatkozott, hogy jelenleg lehetetlen megmondani, hogy kinek érdemes maradni. Hozzátette: hiányoznak fontos, részleteket szabályozó kormányrendeletek, például az, amelynek a szerzett jogokról kell döntenie.

Forrás: HR Portál