Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Úgy öltözünk, mint a főnökünk

oltozekA brit dolgozók harmada szándékosan igyekszik úgy öltözni, ahogy a főnöke, mert az jó szemmel nézi ezt és nagyobb eséllyel jutalmazza őket, mint a ruházkodásukban "függetleneket" - derítette ki egy brit tanulmány.
A megkérdezett kétezer ember több mint fele felelt úgy, hogy befolyásolja munkahelyi felettesének öltözéke. 61 százalékuk úgy ítéli meg, hogy a kollégák hasonló ruházata jobb és termékenyebb munkalégkört teremt -írja az MTI.

Ami a főnököket illeti, 68 százalékuk bevallotta, hogy jó néven veszi, ha beosztottai őt utánozzák öltözködésben, és az illetőkre jobban odafigyel.

Ami a ruházat megválasztásában a munkatársakhoz igazodást illeti, 32 százalékos azok aránya, akik hetente kétszer-háromszor önkéntelenül is úgy öltöznek, mint kollégáik.

"Az emberek hajlamosak tudat alatt hasonulni a többiekhez, mivel a különbözőség fenyegetőnek tűnhet. A hasonló ruházat biztonságérzetet kölcsönöz nekik" - magyarázta Karen Pine, a Hertfirdshire-i Egyetem pszichológusa a jelenséget a The Daily Telegraph című lapnak.