Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Sok a munkanélküli a fiatalok között is

A Nemzetközi Munkaügyi szervezet felmérése alapján a második világháború befejezése óta ismét, a válság hatására világszerte kiugróan megnőtt a munkanélküliség a 15-24 évesek körében.

A válság hatásai még mindig kimutathatók, melynek hatására év végéig várhatóan 13 százalékra ugrik a munkanélküliség ebben a korcsoportban. Ez 81 millió fiatalt jelent, ami 7,8 millióval több, mint három évvel ezelőtt.

Bár már kimutathatóan megindult a gazdasági fellendülés, ez a tendencia várhatóan még jövőre is folytatódik. A legrosszabb helyzetben a fejlődő országok fiataljai vannak, de a probléma az Európai Unió országaiban is jelentős, s ugyanígy az Egyesült Államokban, és az EU-n kívüli volt szocialista országokban is.

A fiatal munkanélküliek száma a fejlett ipari országokban 4,6 százalékkal emelkedett a 2008-as adatokhoz képest. A fiatal munkavállalóknak így minden lehetőséget meg kell ragadniuk arra, hogy gyakorlatot szerezhessenek szakmájukban, lehetőleg még az egyetemi évek alatt, illetve érdemes tájékozódniuk hogyan tehetik hatékonyabbá álláskeresésüket

.