Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Sikeres emberek napi rutinjai

Mindannyian szeretnénk sikereket elérni az életben, ki így, ki úgy. A legtöbb sikeres emberre jellemző azonban, hogy számtalan dolgot kipróbált mielőtt valóban sikert ért volna el. Ameddig azonban nincs lehetőségünk annyi tapasztalatot összegyűjteni, miért ne tanulnánk tőlük?

Careerbuilder cikkében vezetők, menedzserek és cégalapítók osztották meg azokat a szokásaikat, napi rutinjaikat, amelyek előmozdítják a napi munkamenetet és segítenek a munka-magánélet egyensúly megteremtésében.

Reggeli előtti szokások

„Legalább két órával a reggeli előtt keljünk fel, mozogjunk, dolgozzuk ki a legfontosabb aznapi feladatot és legyen egy priorizált listánk az aznap elvégzendő további teendőkről.” – Tiffany Manson, CEO, Mason Coaching and Consulting

 „Kávé, nyújtás. Adjunk magunknak 20 percet mielőtt bárkivel is kommunikálnánk. Nézzük át a tegnapi e-maileket, hogy van-e olyan, ami fontos és még nem válaszoltuk meg. Írjunk össze egy „to do” listát egész napra. Tekintsük át a naptárunkat, hogy milyen események/meetingek lesznek aznap. Ne a közösségi oldalakkal kezdjük a napot, mert ki fog minket zökkenteni. Adjunk vissza egy kis jót a világnak – egy békés felajánlással például. Küldjünk megköszönő üzeneteket, gratuláljunk egyik ismerősünknek, vagy adjunk visszajelzést egy álláskeresőnek. Emlékeztessünk nap közben magunkat, ha felhalmozódna a munka, hogy szeretjük amit csinálunk, ezért élvezzük is! Vegyünk egy mély lélegzetet” – David T. Jones, kreatív igazgató, Third Street Reklámügynökség

„Ébredés után teszek róla, hogy ne nézzem meg egyből az e-maileket, hogy ne érezzem a munka nyomását. Szeretném ezt az időt kizárólag saját magamnak tudni, hogy átgondolhassam hogyan tudnék növekedést elérni a vállalkozásomban, amelyhez a mindennapi célok elérése segít – még mielőtt megzavarnának az e-mailek és az ügyfelek kérdései. Ezért öntök egy csésze kávét és leülök az ablakpárkányomra, ahol látom az egész belvárost és átgondolom a személyes és szakmai céljaimat arra a napra. Utána kezdem el utolérni magam az iparági trendekkel, szakmai cikkek átolvasásával, előadások meghallgatásával. Miután elfogyott a kávé és szakmai téren is feltöltődtem akkor már készen állok az aznap felmerülő problémák leküzdésére, az e-mailek átolvasására, és a munkanap elkezdésére.” – Daniela Cuevas, alapító, The Spark Group

Összegzés

  • a legtöbb sikeres és produktív embernek van valamifajta napi rutinja, amihez ragaszkodik. Ez segít kizárni a reggeli káoszt és lehetővé teszi, hogy magabiztosan kezdjük a napot.
  •  A reggelt edzéssel, vagy bármiféle fizikai aktivitással kezdeni jó dolog, de fontosabb, hogy a sikeres emberek el vannak kötelezve az egészséges táplálkozás, egészséges életmód iránt. Minél inkább vigyázunk az egészségünkre, annál kevesebb napot kell betegen töltenünk otthon.
  • Néhányan inkább előre megnézik a céges üzeneteket mielőtt belépnek az irodába, míg mások inkább elvonatkoztatnak a munkától mielőtt nekikezdenek a napnak. Próbáljuk ki mi működik számunkra és ne feledjük, hogy mindenképp hatással lesz a munkánkra.
Szabó Diána
Cvonline.hu