Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Pályázat gyakornoki programra

gyakornokCzomba Sándor egy munkáltatói fórumot megelőzően elmondta: a támogatásban azok a munkaadók részesülhetnek, amelyek a korábban tanulószerződéssel foglalkoztatott tanulónak a végzés után is szeretnének munkát adni.
Az ezt vállaló mikro-, kis- és középvállalkozások jelentős bér- és járulékkedvezményt vehetnek igénybe kilenc hónapig, a kedvezmény akár a bér és járulék száz százaléka is lehet. Kilenc hónap után pedig hat hónapos továbbfoglalkoztatási kötelezettséget kell vállalnia a munkaadónak - ismertette az államtitkár.
Hangsúlyozta: a járulékkedvezmény mellett támogatják a vállalkozás által kijelölt, szakképzettséggel rendelkező mentort, akinek a felügyelete alatt dolgozik a tanuló, ezen túl bizonyos összeggel pedig a munkahely kialakítását is segítik.

A programra összesen 8,5 milliárd forint áll rendelkezésre, és nagyságrendileg 4 és 10 ezer szakmával rendelkező pályakezdőt szeretnének a program segítségével a következő időszakban munkába állítani - fogalmazott az államtitkár.

A munkáltatók erre vonatkozó pályázataikat február végétől április végéig nyújthatják be - tette hozzá a szakpolitikus.
Czomba Sándor a tájékoztatón szólt arról, hogy a megyében hamarosan elindul a munkanélküliek vállalkozóvá válását segítő program is. Amennyiben egy regisztrált álláskereső úgy dönt, hogy szeretne vállalkozóvá válni, akkor őt egyrészt 2 millió forint összértékű, vissza nem térítendő támogatással, másrészt a legfeljebb hat hónap időtartamra a kötelező legkisebb munkabér összegéig terjedő támogatással segítheti az állam.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében erre a programra március 8-tól április 15-ig várják a pályázatokat - közölte az államtitkár.