Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Online álláskeresés – így csináljuk!

online allaskereses 2014Ha online keresel állást - márpedig az emberek nagy része keres online állást, nem hagyhatod figyelmen kívül az időszaki változásokat. De mit hoz 2014? Hogyan érdemes vadászni?
Passzív álláskeresés

Az internet adta lehetőségeknek köszönhetően - ha nem sürgős az álláskeresés - elég csak egy nap alatt elintézni az online regisztrációkat, és már indulhat is a passzív álláskeresés. Ennek lényege, hogy kitöltöd az állásportálon a profilodat, feltöltöd az aktuális önéletrajzodat, bejelölöd a preferenciáidat, azaz azokat a munkaköröket, amelyek érdekesek lehetnek számodra, és várod, hogy felhívjanak. Sok cég szívesebben keresi meg a megfelelő jelöltet például a Cvonline.hu állásportál önéletrajz adatbázisából. Ez azt jelenti, hogy hirdetés helyett inkább - beállítva a szűrési szempontokat mint végzettség, szakmai tapasztalat, nyelvtudás...stb. - a cég HR-ese vagy a fejvadászcég munkatársa a megadott adataid alapján találhat rád. (Persze csak akkor, ha ezt engedélyezed a rendszerben, a profilodon, ahol azt is beállíthatod, mely cégek ne láthassák a profilodat)

Frissítsd LinkedIn profilodat is, ez ugyanis a legjobb szakmai közösségi oldal, amelyet álláskeresésre használhatsz. Csatlakozz szakmai oldalakhoz, fogadd el a jelöléseket, sőt, te is nyugodtan bejelölhetsz HR-eseket. Azért vigyázz, ne lépd túl a zaklatás vonalát. Ha egy emailnél többet írsz ismeretlenü, az nagyon negatív benyomást kelthet. (Bővebben itt olvashatsz a használatáról: LinkedIn - Kihozod belőle a maximumot?)


Böngéssz egyszerűen!

A legtöbbeknek van elképzelése arról, milyen munkát szeretne. Álláíts be állásértesítő emailt az állásportálokon, hogy egyenesen a postafiókodban landoljanak a legjobb és legrelevánsabb pozíciók. Így nem maradhatsz le egyetlen jó ajánlatról sem.


Mobilozz!

Elértük, hogy több mobiltelefon van a piacon, mint ahány ember. Okostelefonokkal a magyarok körül-belül 40 százaléka rendelkezik. Mára már nem kell az íróasztal előtt ülnöd ahhoz, hogy megtaláld álmaid állását. Sok karrieroldalt lehet már böngészni mobilon, de az állásportálok is arra törekszenek, hogy bárhonnan elérhetőek legyenek. Töltsd le a Cvonline.hu álláskereső mobil alkalmazását, és így akár iOS, akár Android készüléked van, bármikor és bárhonnan értesülhetsz a legújabb ajánlatokról.

 

Személyes találkozó

Persze az internet korában sem kell megfeledkezni a személyes kapcsolatok fontosságáról. Sőt! Ha teheted, látogass el konferenciákra, szakmádhoz kapcsolódó rendezvényekre, ahol kapcsolatokat építhetsz. Ha jelenleg nem dolgozol vagy pályakezdő vagy, akkor az állásbörzéket semmiképpen ne hagyd ki, hiszen itt találkozhatsz a nagy cégek HR-eseivel, és ha szerencséd van, gyorsan szert tehetsz egy új állásra. A 2014-es állásbörze szezon február végén kezdődik az Óbudai Egyetem Állásbörzéjével, és folytatódik a legnagyobbal, a HVG állásbörzével.


Érdekes lehet: Mire jó egyáltalán egy állásbörze?


Hajrá! Mindenkinek sok sikert kívánunk a 2014-es évhez!