Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Önéletrajz és motivációs levél

Segítségre van szükséged az önéletrajz-írásban? Kérdéseid vannak a motivációs levél tartalmával kapcsolatban? Karrier központunk Önéletrajz és motivációs levél oldalán választ kaphatsz kérdéseidre!

önéletrajz minták és motivációs levél minták

motivációs levél

Az újra felfedezett motivációs levél

Motivációs levél? Az emberek gyakran teszik fel a kérdést: “2013-ban tényleg szükségünk van még rá?”. A válasz: nagyobb szükségünk van rá, mint valaha. Nézzük, miért is van így!


skills

A jó önéletrajz megírásához ezekkel tisztában kell lennünk: Hard skills és Soft skills

Miért is fontos tudni az önéletrajz megírásához, hogy mi a különbség a „Hard skills” és a „Soft skills” kifejezések között és, hogy miért kell ezeket feltüntetni az önéletrajzában? Cikkünk segíthet tisztázni ezt a kérdést, gyorsan és egyszerűen, ugyanis nagyon sok múlhat ezeken, többek között, hogy megkapja-e az állást vagy sem.


cv

Amiben nem érdemes hibázni – Önéletrajz

Ma már a legtöbb állásportálon vagy az álláskeresőket segítő weboldalakon számtalanönéletrajz mintát találhatunk, amelyek segítségével elkészíthetjük az aktuális irányzatoknak leginkább megfelelő, professzionális önéletrajzunkat.


middleaged

Motivációs levél, vagy kamuhalmaz?

Azt tapasztalom, hogy az álláspályázati anyag összeállításakor motivációs levél okozza a legnagyobb gondot az álláskeresőknek. Találnak ezernyi sablont a neten, használják is. Így lesz mindenki csapatjátékos, problémamegoldó, jó kommunikációs készségű, önállóan dolgozni tudó stb. 


kiserolevel

Milyen a jó kísérőlevél? Minta kísérőlevéllel

kísérőlevél sokak szerint nem része a jelentkezésnek. Ez tévedés. A jól megírt önéletrajzunkon kívül ez a másik nagy fegyverünk, amivel hatást gyakorolhatunk a munkaadóra. A HR-esek nem töltenek 30-60 másodpercnél többet az önéletrajz olvasásával.


oneletrajz-01

Önéletrajz - Mivel nem várhatunk az állásinterjúig?

Amit az önéletrajz nem tartalmaz, azt majd elmondhatjuk az állásinterjún - vélik sokan. Vannak azonban olyan tények és helyzetek, amelyeket már az önéletrajz megírásakor tisztáznunk kell - magunkban is, és a HR-es számára is. Enélkül ugyanis alkalmunk sem lesz arra, hogy behívjanak minket személyes találkozóra.


allaskereses-online

Mellékletek - Mire nincs szükség a jelentkezéshez?

Vajon miről tanúskodik, ha egy álláskereső egy pályázatához az önéletrajza mellett a jelentkezéséhez csatolja az összes bizonyítványa digitalizált verzióját, beleértve az oktatási intézményekben szerzett, a nyelvvizsga-, pályaalkalmassági bizonyítványokat, fotót, referenciákat?


önéletrajzírás tippek kreatívoknak Önéletrajzírás tippek kreatívoknak

Az önéletrajzírás egyik legfontosabb szabálya- a formai elemeken túl-, hogy szabjuk azt az adott állásra és legyünk egyediek. Különösen igaz ez, ha egy kreatív területen próbálunk elhelyezkedni. De hogyan, ha egyszer az önéletrajzok egyformák. Vagy nem?


A motivációs levél legnagyobb hibái A motivációs levél legnagyobb hibái

Ha a motivációs levél célja az, hogy az önéletrajzzal együtt meggyőzzük a munkaadót, hogy behívjon személyes találkozóra - márpedig mi mást akarhatnánk elérni, akkor a formai elemeket a lehető legszigorúbban be kell tartanunk.


Hogyan tűnjünk ki a tömegből önéletrajz alapján? Hogyan tűnjünk ki a tömegből önéletrajz alapján?

Az önéletrajz nem csak arra hivatott, hogy azt mondjuk: Hello. Szeretnénk, ha visszaköszönnének, de ehhez észre kell, hogy vegyenek. Melyek azok a módszerek, amelyekkel kitűnhetünk a tömegből? Hogyan tehetjük olyan érdekessé a jelentkezésünket, hogy aztán behívjanak egy állásinterjúra?
Miben más a szakmai önéletrajz? Miben más a szakmai önéletrajz?

A szakmai önéletrajz lényegében hasonló, mint az általánosan önéletrajznak nevezett pályázat, ebben azonban részletesebben ki lehet, illetve ki kell térnünk tapasztalatainkra, tudásunkra.

 

Hogyan készül a tökéletes önéletrajz?

Hogyan készül a tökéletes önéletrajz?

Melyek azok az önéletrajz elemek, amelyekre oda kell figyelnünk? Milyen részei vannak, és egyáltalán mit hogyan kell megszerkeszteni az önéletrajzban? Ez a bemutatkozásunk, és mint a személyes találkozások alkalmával is, az első benyomás eldöntheti a továbbiakat, vagyis közvetetten azt, megkapjuk-e az állást.