Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Nagy a verseny az IT-s pozíciókért

IT-állásokNagy a verseny az informatikai állásokért Magyarországon - állapítja meg Morgan Stanley magyarországi IT szakemberek körében a munkaerő-piaci helyzetükről és társadalmi megbecsültségükről alkotott véleményük felmérésére végzett tanulmánya.A "Morgan Stanley IT Expert Survey" felmérés rácáfol arra az általánosan elterjedt nézetre, hogy informatikus végzettséggel a zsebben az IT szakemberek kitüntetett helyzetben vannak a munkaerőpiacon, hiszen a megkérdezetteknek csupán egyharmada szerint engedhetik meg maguknak, hogy válogassanak, ha munkahelyről van szó- számolt be róla az MTI.

Folyamatos fejlődéssel könnyebb IT-s állást kapni

Az informatikai szakmákban szoros verseny alakult ki Magyarországon a munkaerőpiacon: szinte minden megkérdezett egyetértett azzal, hogy folyamatosan fejlesztenie kell a tudását, ha versenyben akar maradni - mutat rá a tanulmány.

A Morgan Stanley tanulmánya megállapítja, hogy az informatikusok hajlamosak szabadidejüket is munkavégzésre áldozni: 86 százalékuk ezt természetesnek tekinti, 49 százalékuk pedig határozottan állítja, hogy erre szükség van. Leginkább a 40 év felettiekre jellemző, hogy szabadidejüket is munkavégzésre fordítják.

IT állások a CVOnline oldalán >>>