Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Most Nálad a szerva! X. Karriernap és Állásbörze a Pécsi Tudományegyetemen!

Mikor? Május 5-6.

Hol? Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont, Pécs

Kiknek? a régió frissdiplomásainak, a PTE hallgatóinak

Állást vagy szakmai gyakorlati helyet keresel? Szívesen kipróbálnád magad éles helyzetben egy állásinterjún? Szeretnéd megtudni, hogy milyen ideális választ adhatsz arra a hagyományos interjús kérdésre, hogy milyen erősségeket és gyengeségeket tudsz magaddal kapcsolatosan megfogalmazni?

Az idei X. PTE Karriernapon és Állásbörzén 31 céges kiállítóval találkozhatsz, műszaki, IT, gazdasági, HR, egészségügy, oktatás területről, akik diploma előtt állóknak, frissen végzetteknek szóló aktuális állásajánlatokkal, gyakornoki és ösztöndíjprogramokkal, hazai és külföldi diákmunka lehetőségekkel érkeznek, emellett pedig egyéni igényeidre fókuszáltan, személyes útkereséseddel, karriertervezéseddel kapcsolatos kérdéseidre is választ találhatsz.

A két napos rendezvényen grafológiai tanácsadáson, karrier- és életpálya tanácsadáson, karrier coaching-on, önéletrajz-írási tanácsadáson vehetsz részt, kipróbálhatod magad angol és magyar nyelven is egy interjús helyzetben, hogy majd az éles megmérettetésben te legyél a befutó.

pecsi-allasborze

Érdemes elmenni a helyszínen egy szakemberhez, aki segíthet abban, hogy akár az önmagad számára is rejtett, de gyakorlatban használt kompetenciáidat, erősségeidet tudatosítsd, ugyanakkor a hiányosságként, gyengeségként elkönyvelt tulajdonságaid mögé tekintve segíthet feltárni az azokhoz kapcsolódó pozitív személyiségjegyeidet. Így adott esetben, ha lassabb munkatempóval dolgozol, az precízebb munkavégzést is jelenthet, vagy ha nem érzed magad eléggé asszertívnak, valószínű, hogy empatikusabb vagy, és fejlettebb a másokkal való együttműködési készséged is. Egy állásinterjús helyzetben pedig nem árt, ha saját képességeid tudatában, felkészülten mutatkozol meg.

Merj tanácsot, visszajelzést kérni, hiszen egy ilyen rendezvényen – annak ellenére, hogy éles interjúhelyzetbe is kerülhetsz –, mégsem olyan szigorú a helyzet, mint egy személytelenül, online elküldött önéletrajz átvizsgálását követően megszervezett állásinterjún. A cégek nyitottan jönnek, akár eddig még nem hirdetett, betöltésre váró pozíciókat is hoznak, és az önéletrajzod leadásakor mondott, személyesen megfogalmazott bemutatkozó üzenet sokszor hatásosabb tud lenni, mint egy szöveges, virtuálisan elküldött e-mail.

A tanácsadásokon, próbainterjús helyzeteken felül előadásokon is részt vehetsz, ahol a meghívottak személyesen mesélnek életpályájukról, megtudhatod, hogy szakmájukban elismert emberekként, hogyan sikerült összeegyeztetniük a munkát (dr. Törőcsik Mária PTE KTK, Trend Inspiráció, Fodor József Rádió1, Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft.), a sportot (Sors Tamás úszó-paralimpikon, Csonka Zsófia sportlövő olimpikon), vagy akár a zenei pályafutásukat (The Immigrants zenekar) magánéletükkel.

A játékról sem feledkeztünk meg, hiszen erre az alkalomra gyártott dobófalon megtapasztalhatod, hogy a lehetőségek adottak, a labda és a szerva nálad van, mi tartjuk a palánkot! Plusz minden résztvevő karriertervezéssel foglalkozó kiadvánnyal lesz gazdagabb, és a legalább 3 programelemre ellátogatókat belépőjeggyel ajándékozzuk meg Kőhalmi Zoltán előadására, (max. 350 főig).

 

További információ és regisztráció: www.pteallasborze.hu

Kövess minket a Facebook-on is! ptekoszi