Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Mire számítson, aki bankos karrierre vágyik?

bankár karrierA tíz legnagyobb banki szereplő internetes honlapjain mindössze 252 állásajánlat található jelenleg, ami a 30 ezer fölötti átlagos szektorlétszámot figyelembe véve egyáltalán nem nevezhető soknak, hiszen ekkora kínálatot "belterjes" módon is ki lehet szolgálni. Figyelemre méltó azonban, hogy a meghirdetett álláshelyek piaca meglehetősen koncentrált. Az UniCredit Bank honlapja 71, a Budapest Banké 58, a Raiffeisené pedig 38 ajánlatot tartalmaz, amely az összes szabad pozíció kétharmadát lefedi.

A felhozatalt nézve pedig nincs könnyű dolguk a karrierjük folytatását bankba álmodó munkavállalóknak. Nagyon sok ugyanis a még a pénzügyi területen belül is speciális tudást igénylő részlegre meghirdetett hely, illetve több szereplő is kínál bőséggel fiókvezetői pozíciókat, amelyek egyrészt nagy értékesítési tapasztalatot, másrészt viszonylag komoly helyismeretet feltételeznek. A néhány hónapja még "slágerterületnek" számító kockázatkezelés mára veszített jelentőségéből. Vállalati, illetve kisvállalkozói területen mozgó üzletkötőkből sem várnak túl sokat a hitelintézetek: összesen 23 hely pályázható. A pályakezdők szempontjából biztató viszont, hogy ugyanennyi gyakornoki hely szabad. Érdekes emellett, hogy a dolgozók körében nem túlságosan kedvelt belső ellenőri posztra több szereplő is keres jelentkezőt.

A viszonylag szerény helykínálat nem tekinthető túlságosan meglepőnek: a szektor egészében általános költségszigor miatt kevés új státusz keletkezik a bankoknál, és a felmerülő erőforrás-igényeket amikor csak lehet, igyekeznek belülről megoldani.

HR Portál