Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Mindjárt itt a Műegyetemi Állásbörze

bme-allasborzeAz Állásbörze szezon folytatódik. 2013 tavaszi szezonjának következő eseménye a Műegyetemi Állásbörze, amit 2013. március 6-7-én rendeznek meg.

A Műegyetemi Állásbörze, ahol 2012 őszén elsőként tette lehetővé, hogy a kiállítók és a látogatók egy mobil alkalmazás segítségével tájékozódhassanak a helyszínen.


Az android mobil alkalmazás nemcsak segít eligazodni a kiállítók standjai között, de használatával a helyszínen is kereshetővé válnak a kiállítók állásajánlatai.

Az alkalmazás használatával a Műegyetemi Állásbörzén megoszthatod a közösséggel, vagy barátaiddal a számodra érdekes helyeket, vagy kiegészítő információkat fűzhetsz a kiállítókhoz.

Új funkcióként mutatkozik be a Műegyetmi Állásbörzén a QR kód alapú pozícionálás. A helyszínen található nyolc "ITT ÁLLSZ!" tájékozódási pont segítségével az alkalmazás megmutatja a helyzetedet. A kiválasztott kiállítóhoz vezető út mutatásával az alkalmazás segítségedre lesz, hogy hatékonyabban tudd felvenni a személyes kontaktust.

Érdemes már jó előre felkészülni a kiállítókból. Ezt ITT megteheted!

Tipp az Állásbörzéhez

Megjelenés - Ha szeretnénk komoly érdeklődő látszatát kelteni, érdemes elegáns, üzleties öltözéket viselnünk. Nem kell annyira hivatalosnak lennünk, mint egy állásinterjún, de mivel lényegében egy állásbörzén lehetőségünk van miniinterjúkon részt venni, lehet, hogy a HR-essel, de elképzelhető, hogy leendő főnökünkkel kell tárgyalnunk, ismerkednünk. És mivel itt igen fontos az első benyomás, érdemes legjobb oldalunkat mutatnunk.

Felkészültség - Szánjunk időt az álláskeresés ezen módjára is! Az állásbörze előtt nézzük végig a kiállító cégek listáját, válasszuk ki a relevánsakat, és ha profilunkba illik, olvassuk el a honlapjukon a cégfilozófiát, a tevékenységet. Ezzel időt is spórolunk. A kiválasztott cégek standjához mindenképpen látogassunk el, és ha csak pár óránk van a részvételre, ezeket tegyük a sor elejére.

Önéletrajz - Érdemes kinyomtatott önéletrajzzal készülni. Ha előre megnéztük a cégek profilját, illetve hogy aktuálisan milyen nyitott állásokat kínálnak, írjuk adott pozícióra a CV-t. Ha nem, akkor egy összefoglaló önéletrajzzal készüljünk, vagy 3-4 félével, a profilunk sokszínűségét figyelembe véve. Ha van névjegyünk, azt is otthagyhatjuk- A cél: maradjon nyoma annak, hogy ott jártunk, és ami alapján megkereshetnek minket, ha szimpatikusak voltunk