Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Milyen munkalehetőségek vannak most az unióban?

Uniós munkákA legnépszerűbb célország az Egyesült Királyság, Ausztria és Németország volt.

 

A válaszolók közül a legtöbben - hasonlóan a korábbi évekhez - a szálloda- és vendéglátóipar területén, számítástechnikai, műszaki, természettudományi területen, valamint építőipari, bányászati területen vállalnának külföldi munkát.

Építőipari állások

Ausztriába több építőipari szakembert keresnek a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapján keresztül. Négy hidegburkoló szakember például azonnali kezdéssel elhelyezkedhet, és 1820-2400 euró közötti bért kaphatnak a munkájukért.

Villanyszerelőt is keresnek nyugati szomszédunk munkaadói, itt a szálláshelyet kedvezményesen kapják a dolgozók, a keresetük azonban emiatt alacsonyabb: 1250 eurót kapnak egy hónapra. A jelentkezés folyamatos. Egy ács számára nettó 1500 eurót kínálnak egy hónapra, de asztalosokat és ablakszerelő munkásokat is keresnek.

Mérnököknek osztrák és svéd munkák

Statikus mérnököket keresnek Burgenlandba, 2500 eurót kínálnak nekik. A munka augusztusban kezdődik, tehát már nem sok idő van a jelentkezésre.

Svédországba mérnököket, összesen 15 főt. Jelentkezni augusztus végéig lehet. Feltételként kikötik, hogy a kiváló angoltudás mellett hajlandó legyen a pályázó a svéd nyelv elsajátítására is. Négy városban lehet majd dolgozni: Gothenburgban, Stockholmban, Västeråsban és Trollhättanban.

Ipari, gyártó cégek lehetőségei

Ausztriába és Hollandiába hegesztőket keresenk. A sógoroknál a kereset nettó 1250 euró lehet, a jelentkezéshez ki kell váltani az erkölcsi bizonyítványt is, a fapapucsok országában viszont gyakorlattól függően 7-12 euró órabér jár (havi 160 órával számolva 1120-1920 euró),  a hollandok folyamatosan várják jelentkezőket, 4 hónapos időszaki munkákat kínálnak. Ide még CNC programozókat is keresnek. Siemens, Fanuc, Heidenhain gépek kezelése a felafat, az alapbér 1500 euró, de a magasan képzett szakemberek ennél akár többet is kereshetnek.

Németországba gumiszerelőknek kínálnak állást, a munka 3 hónapos. A fizetés nettó 1000-1200 euró körül mozog, de a szállás ingyenes. 

Mezőgazdasági munkák

Alsó-Ausztriába egy biohal-tenyésztő betanítható munkást keres. Az állás megszerzésének a feltétele, hogy  a leendő alkalmazott érdeklődjön a halak, a haltenyésztés iránt. A fizetésről itt nem szólt a fáma.

Pulykafarmra keresnek munkatársakat Angliába. A fizetés itt 6,08 font/óra, és minimum 39 órát kell dolgozni hetente: így a havi kereset 950 font lehet (túlórák nélkül). Szállást biztosítanak, a munka leghamarabb október 29-én kezdhető el. Csak olyanok jelentkezését várják, akik jól bírják a szagokat és a vért.

HR portál, FigyelőNet