Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Milyen a jó kísérőlevél? Minta kísérőlevéllel

kísérőlevél mintaA kísérőlevél sokak szerint nem része a jelentkezésnek. Ez tévedés. A jól megírt önéletrajzunkon kívül ez a másik nagy fegyverünk, amivel hatást gyakorolhatunk a munkaadóra. A HR-esek nem töltenek 30-60 másodpercnél többet az önéletrajz olvasásával.

A kísérőlevél egy érvelési szöveg, mellyel még esélyünk van meggyőzni a munkáltatót, ha már áttekintette önéletrajzunkat.

Kísérőlevél úgy, hogy biztosan elolvassák…

Sokan nem küldenek kísérőlevelet, mondván: azt úgysem olvassa el senki. Ahhoz, hogy ez ne fordulhasson elő, és olvasásra kerüljön, nem érdemes a szöveget csatolmányként küldeni.

kísérőlevél

Legyen az üzenet szövege maga a kísérőlevél. Így nem kerülheti el az elolvasást a HR munkatárs. Persze vigyázzunk a kísérőlevél terjedelemére.  Az alapelvárás nem haladja meg a féloldalnyi A/4-es szöveget, ha e-mailként küldjük, akkor pedig semmiképpen se lépjük ezt túl.

Kísérőlevél számokkal

Természetesen lehet bármit írni egy levélben, lehet akármilyen jó a kísérőlevél, ahhoz azonban, hogy hihető is legyen, érdemes számokkal alátámasztani. Elért eredményeinket ne rejtsük véka alá, sőt, számosítsuk. A kísérőlevél írása során könyvelőként beszélhetünk arról, milyen költségvetési lyukat tudtunk betömni, értékesítési vezetőként arról, milyen bevétel-növekedést értünk el, termelési területen pedig megemlíthetjük, milyen fejlesztéseket vezettünk be. Persze mindezt az üzleti titok teljes tiszteletben tartásával.

Ne feledjük, hogy ez az egyetlen lehetőségünk a „védőbeszédre”, amivel megindokolhatjuk pályázatunkat és eladhatjuk magunkat.

Így nézve a kísérőlevél nem is annyira elhagyható része a jelentkezésnek. 

Tudj meg többet a kísérőlevélről:

állások a cvonline.hu álláskereső oldalon