Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Mi segítünk, hogy valóban megtaláld álmaid állását!

Új rendezvénysorozatunk a Tudatos karriertervezés következő állomása október 6-án a Budapesti Kommunikációs Főiskolán volt.

A CV-Online szervezésében megrendezésre kerülő előadássorozat keretében a szakmai gyakorlat jelentősége és a tudatos karriertervezés egy teljesen új megvilágításba kerül.

A Budapesti Kommunikációs Főiskola teljes körű, felkészült szervezésének köszönhetően, az előadásra már előzetesen lehetett jelentkezni, így időben kiderült, hogy a tervezett kiscsoportos beszélgetéshez képest sokkal több hallgató érdeklődik, így egy nagyobb teremben tartottuk meg végül az előadást, amin közel 70 hallgató vett részt.

Az előadás nagyon sikeres, a nagy létszám ellenére is interaktív volt, sok olyan kérdés merült fel, melyek nagyon egyedi helyzeteket írtak le.

A felmerült kérdések közül, amiket mi kiemelnénk:

    1. Egy hallgató abban kérte a segítségünket, hogy ha eddig vendéglátóipar területén szerzett tapasztalatot, de most mégis a PR területe iránt érdeklődik beleírja-e az önéletrajzába a korábbi, más területen szerzett tapasztalatait?

      A válaszunk az, hogy feltétlenül! Miért? Mert a munkáltatók a tapasztalatból nagyon sok mindenre tudnak következtetni. Elsősorban van már felmutatható munkatapasztalat, ami egy hallgatónál vagy friss diplomásnál fontos, hiszen ki kell valamivel tűnnie a versenytársai közül, akik ugyanazon az intézményen belül ugyanazon a szakon végeznek. Másrészről olyan személyiségjegyekre lehet következtetni belőle, mint jó kommunikációs készség, talpraesettség, pontosság, precizitás és még sorolhatnánk, természetesen ezek mind igazak arra is, amit a szabadidőnkben csinálunk, gondoljunk csak arra, amikor valamilyen csapatjátékot játszunk.  1. Egy konkrétabb kérdés, hova menjünk szakmai gyakorlatra, ha az egyik lehetőségnél egy nagyobb céghez kerülünk, ahol valószínűleg nem fognak minket közvetlenül tanítani, sőt igen komoly elvárásoknak kell már az elején megfelelnünk, de ha megfelelünk, akkor van lehetőség ott maradni, a másik lehetőségnél pedig biztosak lehetünk abban, hogy végig fogják a kezünket és mindent megtanítanak, de nem valószínű, hogy ott tudunk maradni. A releváns tapasztalatszerzés, biztonság kontra önállóság és hosszú távú lehetőség?

    Elsőre lehet, hogy sokan a hosszú távú munkalehetőséget választanák, de valójában itt inkább fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy mit is szeretnénk elérni, mi a célunk? Fontos, hogy milyen életszakaszban vagyunk és ahhoz mérten mit szeretnénk elérni. Természetesen az is fontos, hogy ebben a jövőképünk is benne legyen. Azt kell mérlegelnünk, hogy nekünk mi lenne a legjobb, rövidtávon gondolkozunk vagy már most hosszú távra tervezünk, ilyenkor érdemes felállítani magunknak egy preferenciát és az alapján mérlegelni, de szerencsére egyben biztosak lehetünk, ebben a helyzetben nem dönthetünk rosszul.


Ha ismerősen csengenek a kérdések és még keresed a válaszokat, akkor kísérd figyelemmel további beszámolóinkat, minden előadásunkról küldünk érdekes és hasznos értékelést, melyekkel segítünk, hogy most RÁD essen a választás!

Következő előadásunkban az álláskeresés titkaiba avatunk be minden érdeklődőt és továbbra is érdekes, hasznos tanácsokról küldünk információt mindenkinek.

Találd meg velünk álmaid állását!