Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Melyek a világ legnépszerűbb munkahelyei?

legnépszerűbb munkahelyekAz Universum nevű svéd piackutató cég minden évben rangsorolja a világ nagyvállalatait aszerint, mennyire népszerűek a pályakezdők körében. A toplistát négy éve vezeti az 54 ezer dolgozót foglalkoztató Google.

A népszerűségi lista első két helyezettje tehát nem változott, azonban a harmadik helyen 2011-ben a PricewaterhouseCoopers, a negyediken pedig az Ernst&Young állt. Elöbbi a hetedik helyre, utóbbi pedig a hatodik helyre csúszott vissza. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a gazdasági-pénzügyi világválság elülésével ismét előbbre kerültek a sorban a tanácsadó cégek és a befektetési bankok. A könyvvizsgálók közül az ötödik Deloitte mellett az Ernst & Young (6.) és a PricewaterhouseCoopers (7.) érdemelte ki a fiatalok bizalmát, míg a tanácsadók közül a McKinsey (14.), a Boston Consulting Group (17.) és a Bain (30.) egyaránt előbbre lépett.

Az Apple csak a 11. helyet vívta ki magának. A világ pillanatnyilag legértékesebb vállalatát még a Coca-Cola is megelőzte. Apple tavaly a kilencedik helyet csípte el, míg az üdítőitalt gyártó világcég 12. helyen végzett 2011-ben.

A diákok a nyugodt munkakörülményeket, a kreativitás kibontakozását elősegítő környezetet, a globális munkalehetőséget, az anyagi megbecsülést és a juttatásokat, továbbá a cégen belüli karrierépítés lehetőségét értékelik a leginkább.

A felmérést a világ 12 vezető gazdaságának 144 ezer üzleti tudományokat, közgazdaságtant hallgató, illetve mérnöknek készülő diákja körében végezték el.

Népszabadság/Eduline.hu