Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Megváltozott munkaképességűek ú központja

megváltozott munkaképességűek központjaKogon Zsófia közölte: a projekt keretében 75 fogyatékos és megváltozott munkaképességű embert készítenek fel munkavállalásra, majd segítenek nekik elhelyezkedni. Emellett négy úgynevezett védett foglalkoztatót segítenek annak érdekében, hogy minél sikeresebben működjenek, így kevésbé függjenek az állami támogatástól.

A program részeként olyan integrációs módszereket ismertetnek meg nyílt munkaerő-piaci cégekkel, amelyekkel azok eredményesebben tudják foglalkoztatni a fogyatékos embereket - tette hozzá. A szervezet képviselője kiemelte: a 200 millió forintos projekt célja, hogy javuljanak a fogyatékos emberek foglalkoztatásának mennyiségi és minőségi jellemzői, az általuk végzett munka váljon verseny- és piacképessé, továbbá minél több munkahelyen valósuljon meg az integrált foglalkoztatás.

Közbeszerzéseknél helyzbe hoznák őket

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára elmondta: a kormány tervei szerint még idén úgy módosítják a közbeszerzési szabályokat, hogy az állami beszerzésekkor - meghatározott esetekben - kötelező legyen ajánlatot kérni olyan cégektől, amelyek több mint ötven százalékban fogyatékos vagy megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatnak.

Fülöp Attila közölte, hogy az új szabályozás az egészségügyi és a szociális intézményi közbeszerzésekre vonatkozna. A projektet, amely májusban indult, a Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatja.

MTI