Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Külföldi munkát ígért, több mint 100 embert vert át

külföldi munka-csalóTöbb mint száz embertől csalt ki pénzt, összesen mintegy 4,5 millió forintot külföldi munka ígéretével egy nagyharsányi férfi. Ausztriában és Svájcban ígért munkát, de csak pénzt akart. Elkapták.

 

 


Több mint száz, összesen 106 embertől csalt ki pénzt az a nagyharsányi férfi, aki 2011 júniusa és 2012 októbere között svájci és ausztriai segédmunkákat és hentes állásokat kínált - számolt be róla az MTI.

Személyenként 40-100 ezer forintot kért tőlük, amit meg is kapott, de ténylegesen semmit nem intézett. Néhány héten belülre ígérte a megtévesztetteknek a munkakezdést, a határidő lejártakor azonban különböző indokokkal elhalasztotta az utazást.

A vádlott a megtévesztésekkel összesen mintegy 4,5 millió forint kárt okozott, a pénzt magára fordította. Mindössze hat sértettnek térítette meg a kárát részben vagy egészen.

A férfi ellen üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Fonyódi Járási Ügyészség, amely börtönbüntetést és vagyonelkobzást indítványozott.

A külföldi munkavállalás kockázatokkal jár, ha nem vagyunk elég körültekintőek. Természetesen a Cvonline.hu próbál segíteni abban, hogy a határokon kívült vállalt pozíciók megbízhatóak legyenek.

Íme, néhány cikkünk, amiben arról írtunk, hogyan csökkenthetjük a kockázatokat:

Külföldi munka – Hogyan lesz biztonságos?

Még mindig a kivándorlási hullámon lovagolunk, és még mindig sokan döntenek amellett, hogy határon túl dolgoznak. De hogyan tehetjük biztonságossá külföldi munkavállalásunkat? Fel lehet mindenre készülni?
Tovább...

Külföldi munka - Honnan tudjuk, hogy átverés?

Nyelvtudás, körültekintés és önmérséklet. Aki külföldön keres munkát, mindenképpen szüksége lesz ezekre, különben könnyen válhat csalás áldozatává a munkavállaló. Árulkodó lehet, ha előre pénzt kérnek a jelentkezőktől.
Tovább...