Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Külföldi munka

A külföldi munka sok pozitív lehetőségeket rejt magában, de természetesen elővigyázatosabbnak is kell lennünk, ha a határokon kívül tervezünk munkát. Milyen lehetőségeink vannak külföldön, hová érdemes mennünk, és milyen segítséget kaphatunk, ha külföldön szeretnénk dolgozni?

angol-allasinterju

Hogyan készüljünk az angol nyelvű állásinterjúra?

A munkaerőpiacon ma már számtalan olyan terület van, ahol elengedhetetlen az angol nyelv ismerete. Akár közép- vagy felsővezetői szintre pályázunk, akár beoosztott pozíciót keresünk, szükségünk lehet az angol nyelvtudásra. De ha az már megvan, vajon egyből túljutunk az angol nyelvű állásinterjún is?

 

kulfoldi munka

Külföldi munka – Hogyan lesz biztonságos?

Még mindig a kivándorlási hullámon lovagolunk, és még mindig sokan döntenek amellett, hogy határon túl dolgoznak. De hogyan tehetjük biztonságossá külföldi munkavállalásunkat? Fel lehet mindenre készülni?

 

dominans

Amerikában a nők tartják el a férfiakat?

Az amerikai háztartások 40 százalékában, ahol 18 évnél fiatalabb gyerekek élnek, már a nők a fő kenyérkeresők. 1960-ban ez az arány még csak 11 százalék volt.

 

kulfoldi-munka

Több mint 230 ezer magyar döntött a külföldi munka mellett

Felgyorsult az utóbbi években a Magyarországról történő kivándorlás növekedése a tükörstatisztikák, vagyis a fogadó országokban bevándorlóként regisztrált magyar állampolgárainak száma alapján - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

 

kulfoldi munka

Külföldi munka - Honnan tudjuk, hogy átverés?

Nyelvtudás, körültekintés és önmérséklet. Aki külföldön keres munkát, mindenképpen szüksége lesz ezekre, különben könnyen válhat csalás áldozatává a munkavállaló. Árulkodó lehet, ha előre pénzt kérnek a jelentkezőktől -írja összeállításában az atv.hu.

 

stonehenge

Vezérigazgatót keresnek a Stonehenge-hez

Ötezer éves fennállása óta először keresnek vezérigazgatót a Stonehenge-hez. A munkaköri leírás szerint a sikeres pályázó nemcsak "pr", hanem "dr" felelős is: a közönségen kívül a druidákkal is neki kell megfelelően tartani a kapcsolatot.

 

ausztriai magyar

Ausztriában jó magyarnak lenni?

A magyarok alkotják a nyolcadik legnagyobb migráns csoportot Ausztriában - olvasható az osztrák Integrációs Alap tanulmányában. 2012 elején 45 589 magyar származású - a meghatározás szerint magyar állampolgárságú személy, vagy Magyarországon született osztrák állampolgár - élt Ausztriában.

 

bevandorlas-nemetorszag

Kivándorlás - Németországban nem jár automatikusan szociális segély

Nem jár automatikusan szociális segély a munkavállalás szabadságával élve Németországba költöző uniós állampolgároknak - idézte a Handelsblatt a német munkaügyi minisztérium állásfoglalását azzal kapcsolatban, hogy német önkormányzatok román és bolgár szegények tömeges bevándorlásától tartanak.

 

Kevés munkavállaló érkezik Németországba az EU-n kívülről

Kevés munkavállaló érkezik Németországba az EU-n kívülről

Az OECD szerint az utóbbi években jelentősen lazultak az Európai Unión (EU), illetve az Európai Szabadkereskedelmi Társulás (EFTA) övezetén kívüli országokra vonatkozó bevándorlási szabályok.

 

Továbbtanulás

Továbbtanulás - Jobban megéri külföldön?

Ahogy a munkaerőpiac globálissá vált, úgy a "tanulmányi piac" is nemzetközivé szélesedett. A rosszabb jövedelmi viszonyok, illetve az állandóan napirenden lévő tandíj-ösztöndíj kérdés is erősítheti a tendenciát, hogy egyre több diák fog külföldön továbbtanulni.

 

munkavallalas

Külföldi munkavállalás - Németországban háromszor nehezebb a bevándorlóknak

külföldi munkavállalás szempontjából jó hír, hogy Németországban egyre javul a bevándorlók integrációja, bár a külföldiek nehezebben jutnak munkához, mint az ott született munkavállalók, de legalább kétharmad részük munkához jut - hivatkozik az OECD jelentésére az MTI.

 

innovatív

Az innovatív, rugalmas álláskeresőké a jövő - külföldön?

A nyitott személyiségre mindenekelőtt jellemző, hogy az átlagnál fogékonyabb az újításokra, Ő próbálja ki a még szokatlan lehetőségeket először, mert ezeknek különös értéket tulajdonít. Mindenki előtt szereti megtapasztalni egy-egy modern módszer valós értékét és törekszik arra, hogy véleményt formáljon róla.

 

Külföldi egészségügyi munka

Külföldi egészségügyi munka - Milyen nyelvtudás kell hozzá?

Milyen nyelvtudásra van szükség, ha külföldön szeretnénk munkát vállalni az egészségügyben - teszik fel sokan a kérdést. Milyen nyelvi korlátokba ütközhetünk? Mire kell készülnünk? Milyen szintű nyelvtudással kell rendelkezzünk ahhoz, hogy bátran, magabiztosan vállalhassunk állást egy idegen országban?

 

külföldi egészségügyi állások

5 hasznos tanács, ha egészségügyi állást keres külföldön

Milyen nyelvismeretre van szüksége a külföldi orvosi állásokhoz? Melyik országban érdemes munkát vállalni? Hogyan lehet munkát kapni? Milyen papírokra van szükség? Összegyűjtöttünk 5 jó tanácsot, ha külföldi munkavállaláson töri a fejét.

 

Munkaerő kölcsönzés Magyarországról külföldre

Munkaerő kölcsönzés Magyarországról külföldre

Két hetente tart állásinterjút és toborzást az Euwork Kft budapesti irodájában a brit Transline Resource Group. A munkaerő kölcsönző vállalat két képviselője, Ryan Hammond, a technikai részleg HR menedzsere, és Bartosz Dabkowski regionális képviselő adtak interjút.

 

Nagy-Britannia szigorít a külföldiekkel szemben

Aki rosszul keres, nem maradhat Angliában

Külföldi munkavállalás tekintetében sokak kedvelt országa Anglia, ahol gyakran nemcsak ideiglenesen, hanem véglegesen képzelik az életet. Számukra aggodalomra adhatnak okot a jogszabályi változások, amelyben kikötnék, hogy ezentúl évi 35 ezer fontot kell keresni ahhoz, hogy valaki letelepedhessen az Egyesült Királyságban - legalábbis az új törvénytervezet szerint. 

 

AbroadWork4

Mindenki menekül más országba?

2011 áprilisában a felnőtt lakosság 12 százaléka tervezte, hogy néhány hétre vagy hónapra, 13 százaléka pedig azt, hogy pár évre külföldre menne dolgozni, 7 százalékuk pedig kivándorolna - derül ki a TÁRKI kutatásából.

 

AbroadWork

A magyar fiatalok harmada külföldi munkára vágyik

A megkérdezett fiatalok döntő többsége még nem dolgozott külföldön, csupán 3 százalékuk állította, hogy vállalt már az ország határain kívül munkát. Többségük a vendéglátásban helyezkedett el, vagy alkalmi diákmunkát végzett.

 

Employment

Európai uniós álomkarrierek

Aki úgy dönt, hogy az Európai Unió valamely intézményében szeretne karriert csinálni, az hosszadalmas, komplex kiválasztási folyamat elé néz.

 

BenefitsGrowth

Egymillió állásra keresnek szakképzett jelentkezőt

A német ipari és kereskedelmi kamarák szövetsége (DIHK) szerint az országban a cégek 37 százalékánál van olyan állás, amelyet a szakképzett munkaerő szűkössége miatt már két hónapja vagy annál is hosszabb ideje hirdetnek.

 

munkavállalók

Mivel akadályozható meg a munkavállalók elvándorlása?

A szabad munkavállalás lehetőségével élve az Európai Unió tagállamainak lakosai közül sokan döntenek úgy, hogy a közösség versenyképesebb területeire mennek dolgozni. A jobb életkörülmények reményében mindenekelőtt a magasan iskolázott, fiatal munkavállalók hagyják el a fejletlenebb régiókat - közölte az SZTE gazdaság- és társadalomföldrajz tanszékét vezető oktató.

 

baby sitter

Diákmunka - irány Amerika

Az amerikai kontinens, a filmekből, újságokból ismert amerikai kultúra megtapasztalása különösen vonzó a fiatalok számára. Aki hosszabb időre vágyik Amerikába, annak érdemes au pairként kiutazni.

 

Munkalehetőségek az unióban

Milyen munkalehetőségek vannak most az unióban?

A válaszolók közül a legtöbben - hasonlóan a korábbi évekhez - a szálloda- és vendéglátóipar területén, számítástechnikai, műszaki, természettudományi területen, valamint építőipari, bányászati területen vállalnának külföldi munkát. 

 

Szociális

Elhagyják az országot a szociális szakemberek

Új alapokra kell helyezni a szociális ellátórendszert – mondta Skultéti József, a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete országos választmányának elnöke csütörtökön.

 

Európa

Egymillió új munkahely jön létre Európában az idén

Legalább egymillió új munkahely jön létre Európában az idén, az európai vállalatok pedig 1,8-2 százalékos gazdasági növekedéssel számolnak 2011-ben - mondta Jürgen R. Thumann, az európai munkaadók szervezete, a Businesseurope elnöke pénteken a tagszervezetek elnökeinek budapesti ülését követő sajtótájékoztatón.

 

unio

Május elsejétől bárhol dolgozhatunk

Szabadon vállalhatnak munkát május elsejétől Ausztriában és Németországban az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott kelet-közép-európai országok állampolgárai, így a magyarok is.

 

Vitamin a jobb üzletért

A CV-Online "vitamint" ajánl a helyi és nemzetközi vállalatoknak

A CV-Online „Vitamin a jobb üzletért” kampánya néhány hónapja fut Közép-, Kelet-Európában. A vállalat jelenleg a nyugat-európai piacon is ezzel az ajánlattal szeretne megjelenni, így a régi EU tagállamok is hozzáférhetnek az új tagállamokban élő magasan képzett munkaerőhöz.

 

Emea 

Új online toborzási hálózat biztosít egyedülálló hozzáférést az EMEA régió 40 piacához

A londoni székhelyű, Európában vezető pozíciót betöltő munkaerő-kiválasztásra szakosodott CVO Csoport, mely egyben Közép és Kelet Európa vezető online toborzó cégének, a CV-Online-nak anyavállalata, elindította EMEAjobs.com elnevezésű új szolgáltatását, mely vezető online toborzó cégek egyedi hálózatát alkotja, lefedve az EMEA régió (Európa, Közép-Kelet és Afrika) 40 piacát.