Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Kiknek válik be a távmunka?

Távmunka lehetőségeiPálfay Erzsébet karrier-tanácsadó szerint elsősorban alkati kérdés, hogy kinek válik be a távmunka. Az otthon végzett munkát azok szokták élvezni, akik elegendő és erős önbizalommal, belső motivációval bírnak, fegyelmezettek, szeretik a munkájukat, önállóak és nem túl nagy a társaságigényük, illetve korukból, vérmérsékletükből és élethelyzetükből adódóan éppen fontosabb számukra a családi élet, vagy a nagyvárosok forgatagától távoli, békés életmód.
A távmunka talán legnagyobb veszélye az elszigetelődés, amely elmagányosodáshoz, és ezáltal akár depresszióhoz is vezethet. Különösen a fiataloknak fontos, hogy az események sűrűjében dolgozhassanak, mivel leginkább így tudják fejleszteni a munkaadók számára is nélkülözhetetlen alapvető munkaerő-piaci személyes és szociális kompetenciáikat, úgymint az együttműködési, problémamegoldó és konfliktuskezelési készséget.

A karrier-tanácsadó szerint a társasági élet a munkahelyen még akkor is fontos, ha nincs idő mély beszélgetésekre, mert a mozgolódás, az egymástól átvett minták, ellesett ötletek, a kis pletykák és az újdonságok éberen tartják a figyelmet és inspirálóan is hatnak. Az inspiráló környezet és személyek (munkatársak, ügyfelek) kellenek ahhoz, hogy a feladatok ne váljanak unalmassá.

Népszabadság