Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Két napig tartották fogva a főnököket sanghai munkások

Két napig tartották fogva a főnököket sanghai munkásokJobb munkakörülményeket követeltek azok a sanghai munkások, akik két napon keresztül tartották fogva főnökeiket egy gyárban.A vezetőség a szabályok szigorítását jelentette be, amikor a munkások végső elkeseredésükben az ezer munkás elfoglalta a gyárat, és túszul ejtett 18 japán és kínai vezetőt, többek között a gyárigazgatót is.

Megalázó feltételek miatt tartották fogva a vezetőket

A munkások megkérdezése nélkül egyoldalúan megváltoztatott munkafeltételek értelmében a japán tulajdonban lévő Sanghaj Shinmei Electricnél dolgozók bármiféle hiba esetén azonnal elbocsáthatók, illetve komoly büntetések megfizetésére kötelezhetők. Az új szabályok szerint a kevesebb mint 2000 jüant (70 ezer forint) kereső dolgozóknak többek között például 50-100 jüant (1750-3500 forint) kellene fizetniük késés esetén, és akkor is, ha két percnél többet töltenek a mosdóban.

A munkások majdnem két teljes napig, péntek reggeltől szombat estig tartották fogva két irodában főnökeiket, akiknek azt sem engedték meg, hogy a mellékhelyiséget használják.
A fogvatartás során ugyan nem történt sérülés, de az egyik menedzser elájult.

A cég kért bocsánatot a sanghai munkásoktól

A sanghaji rendőrség vetett véget az esetnek. 400 fegyveres vonult a helyszínre, akik kiszabadították a vállalat vezetőit.

A cég végül közleményben kért bocsánatot a dolgozóktól az új szabályozások miatt, és azt ígérte, hogy megemelik a sanghai munkások fizetését.


állások a cv-online oldalán