Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Keresetkiegészítés a honvédelmi ágazat dolgozóinak

honvédEbben az évben 2 százalékos keresetkiegészítést kapnak a honvédelmi szervezeteknél foglalkoztatott közalkalmazottak. Hende Csaba honvédelmi miniszter erről szóló utasítása a legfrissebb Hivatalos Értesítőben jelent meg.

Az utasítás hatálya a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe és közvetlen irányítása alá tartozó szervezeteknél, valamint a Magyar Honvédség katonai szervezeteinél foglalkoztatott közalkalmazottakra, valamint a honvédelmi szervezeteknek az utasításban meghatározott feladatok végrehajtását végző szakállományára terjed ki.

Nem mindenki kap bérkiegészítést

Nem érinti viszont a keresetkiegészítés a honvédelmi ágazathoz tartozó, közoktatási tevékenységet végző honvédelmi szervezetnél jogviszonyban álló, az időszaki fő- és részfoglalkozású béralap terhére foglalkoztatott, valamint a közalkalmazotti jogviszony megszűnése miatt a munkavégzés alól mentesített közalkalmazottakat.

A Honvédelmi Minisztérium Közgazdasági és Pénzügyi Hivatala az utasítás hatálya alá tartozó honvédelmi szervezeteknek az idei, januári béralap 2 százaléka tizenkétszeresének megfelelő keresetkiegészítési keretet állapított meg, amelyről tájékoztatja a honvédelmi szervezeteket. Ebből a keretből a jogosult közalkalmazottaknak - a 2012. decemberi, fizetési fokozat szerinti illetmény és a besorolás szerinti rendszeres illetménypótlékok 2 százalékának megfelelő összegű - kötelező keresetkiegészítést kell megállapítani és azt havonta folyósítani.

Az utasítás rendelkezéseit január elsejétől kell alkalmazni, vagyis a keresetkiegészítést már a január havi fizetésnek tartalmaznia kell - olvasható az értesítőben.

(MTI)