Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Karrierlehetőség frissdiplomásoknak

karrier frissdiplomásoknak2008 óta Európa több országában öltött aggasztó méreteket a fiatal munkanélküliek aránya. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint Magyarországon is folyamatosan nő az álláskereső pályakezdők száma - az elmúlt évben tíz százalék fölé emelkedett az arányuk a munkanélküliek körében. A problémára Európa-szerte igyekszik együttműködésben megoldást találni az állam és a gazdasági szféra, amelyre jó példa a VELUX Cégcsoport 2011-ben alapított LUMOS programja is - áll a sajtóanyagban.

A nemzetközi projekt évente tizenkét tehetséges frissdiplomásnak ad lehetőséget, hogy a cégcsoport vállalatainál kezdhesse el pályáját.
 
A 2012-es csoport tagjait a régióból --–Magyarországról, Oroszországból, Szlovákiából és Lengyelországból --–választották ki, kiegészítve dán résztvevőkkel. Hazánkat Jenővári Ádám, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyész- és Biomérnöki Karának frissdiplomása képviseli, aki jelenleg a cég fertődi gyártóbázisán dolgozik. A tizennyolc hónapos program során a cégcsoport három különböző vállalatánál szerez majd tapasztalatokat, és legalább fél évet külföldön tölt.

"A BME-n végeztem környezetmérnökként. A VELUX Magyarország Kft. felhívásával egy álláskereső portálon találkoztam. Azért akadt meg a szemem a hirdetésen, mert szerettem volna olyan vállalatnál elhelyezkedni, ahol egyszerre nyílik lehetőségem a szakmai és a gyakorlati tudásom fejlesztésére, illetve kamatoztatására. Négyfordulós felvételi után jutottam el oda, hogy 2012 februárjában elkezdhettem a LUMOS programot. Olyan feladatokat kapok, melyek által rövid időn belül vezetői és nemzetközi gyakorlatot tudok szerezni, mert a program alapkoncepciója a vezetői utánpótláson alapszik. Bízom benne, hogy a program ideje alatt szakmai fejlődést meggyorsítva, az egyetemi tanulmányaim mellé egy koncentráltabb elméleti és gyakorlati tudást szerzek." --– mondta el Jenővári Ádám, a program magyar résztvevője.

A VELUX Magyarország Kft. az első munkahelyem, így pályakezdőként elsősorban a munkavállalással ismerkedem. A program elején a gyakornoki csapat részt vett egy egyhetes dániai képzésen, amely során többek közt megismerkedtünk a vezetőkkel, a mentorainkkal, a égcsoport történelmével és hátterével, előadásokat hallgattunk, csapatépítésen és vezetőképzésen vettünk részt. Nemzetközi szinten nyílik lehetőség szakmai tudásra szert tenni egy világszerte elismert cégnél, ami pályakezdőként nagy előny - tette hozzá a magyar résztvevő.

A program során Jenővári Ádám három különböző cégcsoportbeli vállalatnál fog dolgozni, melyek közül legalább az egyik külföldön lesz.

HR Portál