Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Jövő héten kerül napirendre a munka törvénykönyve

A kormány bejelentette: a következő napokban tizenkét javaslatot nyújt be a parlamentnek, köztük az önkormányzati, a szabálysértési, a rendvédelmi, a köznevelési, továbbá az egyesülési jogról, a polgárőrségről, a kistérségi társulásokról, a nemzeti eszközkezelőről, a közigazgatási eljárásról szóló előterjesztésekkel, valamint mezőgazdasági és egészségügyi tárgyú indítványokkal. A kormány a jövő héten tájékoztatja a házbizottságot arról, hogy szükséges-e rendkívüli ülésszakot összehívni.

A sajtófőnök beszámolt arról is, hogy a Fidesz a házszabálytól elérve, hétfőn bonyolítaná le a parlamentben az együttes általános vitáját, részletes vitáját és zárószavazását is két, gazdasági bizottság által beterjesztett indítványnak. Az egyik az otthonvédelmi intézkedésekhez kötődően kiterjesztené a kedvezményes előtörlesztés lehetőségét a devizaalapú lízingszerződésekre, a másik korlátozná a felszámítható kamatok és a teljes hiteldíjmutató mértékét.

Az ellenzéki frakciók későbbre ígérték álláspontjuk kialakítását arról, támogatják-e a házszabálytól eltérésre vonatkozó kormánypárti kezdeményezést.

A Ház jövő heti napirendjén többségében részletes viták szerepelnek, a szakképzési hozzájárulásról szóló törvényjavaslatot hétfőn, a munka törvénykönyvére vonatkozó kormányzati előterjesztést szerdán kezdik tárgyalni a képviselők - ismertette Altorjai Anita.

HR Portál