Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Indul az SZTE első virtuális állásbörzéje

Indul az SZTE első virtuális állásbörzéje - új kiállítók és sikeres végzősök várják az érdeklődőket

Idén számos újdonsággal érkezik az SZTE Őszi Állásbörzéje, melyre az egyetem Karrier Irodája október 1-jén várja a jelenlegi hallgatókat és a frissdiplomásokat. A hagyományos őszindító munkaerő-piaci mustrán ezúttal is több mint 30 kiállító képviselteti magát az egész napos, színes programok kíséretében. A felkészülésben a Karrier Iroda előadásai és tanácsadói segítenek, az Alumni óra ismét várja a már diplomás álláskeresőket, idén először pedig virtuálisan is be lehet majd járni a rendezvényt. A továbbtanulni vágyók az SZTE Mesterképzések standjainál tájékozódhatnak lehetőségeikről.

Állásbörze Szeged

2014. október 1-jén ismét megnyitja kapuit a Dél-Alföld legnagyobb álláskeresési fóruma az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Az érdeklődők találkozhatnak a meghatározó régiós vállalkozásokkal, az ország legnagyobb cégeivel, valamint munkaerő-közvetítőkkel és tanácsadókkal.

A Börzén először mutatkozik be az ősszel szegedi irodáját megnyitó NNG Kft., és ismét a rendezvény vendége lesz többek között a ContiTech Rubber Industrial Kft., a Bonafarm Csoport és az épülő ELI lézerkutató csapata. Az Állásbörze napján ezúttal is színes programok, CV-fotózás, workshopok és nyereményjátékok várják a látogatókat. Az esemény helyszínén 13:00 órától a Szegedi Tudományegyetem korábbi végzettjei, sikeres sportolók és szakemberek mesélnek az érdeklődőknek Alma Materükről és karrierjükről.

Indul az első virtuális Állásbörze Szegeden

A rendezvény történetében először az Őszi Állásbörzét követő napokban a Karrier Iroda honlapján minden látogató számára elérhető lesz az esemény virtuális térképe, ahol az érdeklődők és a Börzét kihagyni kénytelen hallgatók és pályakezdők is tájékozódhatnak a résztvevőkről, megtekinthetik egyedi standjaikat, illetve információkat találhatnak az általuk kínált pozíciókról. Ennek köszönhetően a számukra szimpatikus munkaadókkal az esemény után is felvehetik a kapcsolatot az új felület segítségével.

Új lehetőség a helyi vállalkozásoknak

A Karrier Iroda 2014 őszén indult pályázata azokat a kisvállalkozásokat hivatott segíteni, melyeknek még nem volt lehetőségük az Állásbörzén megjelenni, ugyanakkor tevékenységük és az általuk kínált karrierlehetőségek érdemessé teszik rá őket. A hallgatóknak így olyan érdekes és új kiállítók is bemutatkozhatnak, melyek motiválhatják, alternatív karrierutakkal ismertethetik meg őket és kínált lehetőségeikkel segíteni tudnak szakmai tapasztalataik bővítésében. A három nyertes pályázóval - egy az oktatás és az üzleti világ közötti kapcsolatokat fejlesztő alapítvánnyal, egy munkaerő- közvetítő vállalkozással és egy helyi informatikai céggel - a kezdeményezésnek köszönhetően személyesen is találkozhatnak az érdeklődők október 1-jén.

Ősszel is az Alumni óra zárja az Állásbörzét

 2014 tavaszán, az Állásbörze kísérőjeként indult el a már végzett hallgatóknak szóló Alumni óra. A rendezvény lehetőséget teremt az éppen munkahely- vagy pályaváltás előtt álló diplomásoknak, hogy körülnézzenek az aktuális ajánlatok között és személyesen is találkozzanak a régió munkaadóival. A tavasszal nagy sikert aratott Alumni óra ezúttal is az Állásbörzét követően, 17:00 és 18:00 óra között kap helyet az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kiállítói Terében.

Az SZTE Őszi Állásbörze programjairól és a kiállítókról folyamatosan bővülő információk a www.sztekarrier.hu oldalon érhetők el.