Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Így profitáljunk az őszi állásbörzékből - Őszi börzenaptárral

állásbörze-2013-őszIndul az őszi börzeszezon, azok a munkaadók, személyzeti szolgáltatók, felsőoktatási intézmények, akik a részvétel mellett döntenek, már biztosan dolgoznak azon, hogy a lehető legprofibban jelenjenek meg ezeken az eseményeken.
Az állásbörzéken való megjelenés előnyeit biztosan mind ismerjük:

  • alkalmunk lehet találkozni és személyes eszmecserét folytatni az álláskeresőkkel
  • a beszélgetések közben megismerhetjük az ő igényeiket, elképzeléseiket, elvárásaikat
  • közvetlenebb kapcsolatot alakíthatunk ki a pályázói oldallal; a személyes jelenlét emberközelibbé teszi a hirdetésekből vagy csak az internetről ismert vállalatok neveit
  • könnyedén gyűjthetünk be önéletrajzokat, ami a későbbi toborzásaink során használhatunk és ezzel költséget takaríthatunk meg
  • kiváló alkalom a munkaadói, vállalati márkaépítésre; itt bemutathatjuk milyen a corporate brand, egy profi megjelenéssel pedig magunkhoz vonzhatjuk az érdeklődőket
  • ….végül, de nem utolsósorban, láttatni tudjuk, hogy a munkaadói oldalon, a HR-esek is hús-vér emberek, akikkel szóba lehet elegyedni és ha kölcsönösen nyitottak a felek egymásra, a vállalati márkának is kedvezhetünk ezzel…

 

2013 őszi állásbörze naptár


HVG Állásbörze

Budapest, 2013. szeptember 26-27.

A HVG Állásbörze büszke arra, hogy folyamatos innovációval segíti az állást kínáló cégek és a potenciális munkavállalók, valamint a képzést kináló intézmények és a továbbtanulás iránt érdeklődők még könnyebb egymásra találását.

További információk ...


Szegedi Tudományegyetem Őszi Állásbörzéje és Szolgáltatók Börzéje

Szeged, 2013. október 15.

Az Állásbörze alapvető célja a résztvevő cégek és hallgatók közötti kapcsolat megalapozása. A cégek standjaiknál személyesen fogadhatják, informálhatják az érdeklődőket álláslehetőségeikről, nyitott pozícióikról, illetve gyűjthetik be a jelöltek önéletrajzait, motivációs leveleit.

További információk...


Műegyetemi Állás börze

Budapest, 2013. október 16-17.

A mai rohanó világunkban, melyet a 7/24 órás elérhetőség, az állandó online jelenlét és a virtuális közösségi kapcsolatok fontossága jellemez, továbbra is léteznek olyan piacok, ahol a személyes jelenlét és találkozás az egyik legnagyobb értéknek számít. Ide sorolható az álláskeresők és potenciális munkáltatók találkozása is.

További információk...


Karrier Expo a Corvinuson

Budapest, 2013. október 9-10

Az országos, integrált rendezvényre 40 cég állás-, szakmai gyakorlat- és programajánlatait várjuk egyedi ajánlatokkal.

A két napra meghívtuk az összes hazai egyetem hallgatóit, friss- és fiatal diplomásait. A várhatóan 6-8000 látogató 30%-a friss vagy fiatal diplomás lesz, 35%-a idén végez és 35%-a szakmai gyakorlatot keres.

További információk ...


VII. Regionális Állásbörze

Győr 2013. november 5.

A 2013. november 5-én megrendezésre kerülő VIII. Regionális Állásbörze immár hagyományos rendezvény a Széchenyi István Egyetem történetében. A rendkívül hasznos és nagy érdeklődésnek örvendő állásbörzéket idén ősszel új néven az egyetem Karrier Irodájának utódja, a Kommunikációs és Szolgáltató Központ szervezi.

További információk...

 

 

A börzéken való részvétellel kapcsolatos minden előzetes segítséget és támogatást megkapjuk a szervezőktől, a mi dolgunk a helyszínen az, hogy bevonzzuk azokat a tehetségeket, akik a mi vállalati kultúránkba illeszkedhetnek és magukkal vihetik a rendezvényről a rólunk szerzett pozitív benyomásokat. Ehhez ajánlatos egy profi standot építeni, azzal hűen tükrözni, kik vagyunk, mit nyújtunk azoknak, akik hozzánk jönnek dolgozni, vagy ha minket, mint szolgáltatót keresnek meg valamilyen igénnyel. Legyen nálunk igényes szóróanyag, amit kézbe vehetnek az érdeklődők, esetleg valami kis céges logóval ellátott szóróajándék (toll, kulcsztartó, hűtőmágnes stb), amiről később is az érdeklődők eszébe juthatunk. Gondoljuk át, hány munkatársat kell delegálnunk ahhoz, hogy teljesítsük a missziót, amit a megjelenéshez fűztünk: legyen alkalmunk érdemi eszmecseréket folytatni az érdeklődőkkel, de úgy, hogy közben ki tudjuk fújni időnként magunkat, mert egy börzenap bizony olykor elég kimerítő.

Nekünk, kiállítóknak azt kell szem előtt tartani, hogy úgy mutassuk be magunkat, hogy emlékezetesek maradjunk, pozitív benyomásokat hagyjuk azokban, akik felkeresnek minket. Legyünk nyitottak és legyünk mi is kíváncsiak azokra, akik eljönnek, ne csak élvezzük azt, hogy ránk kíváncsiak. Kölcsönös előnyökkel járhatnak ezek a találkozások: a networking, a kötetlen körülmények közt zajló ismerkedés a munkaerőpiac minden szereplője számára kedvező lehet, érdemes hát nekünk, kiállítóknak is készülni arra, hogy a lehető legjobb benyomást tegyünk másokra.

Ne feledjük azt sem, hogy ilyenkor van lehetőségünk nekünk, szakmabelieknek is egymásnak bemutatkozni és új kapcsolatokat építeni, ha az idő engedi, akár szakmai kérdésekről eszmét cserélni.

Sikeres készülődést kívánok, találkozzunk az őszi állásbörzéken!

 

Sarkadi Gabi

HR Tanácsadó

 

gabi.sarkadi@cvonline.hu

http://hu.linkedin.com/in/gabisarkadi