Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Hogyan vegyen észre a HR-es?

hr-figylelemA álláskeresők többsége arra panaszkodik, hogy úgy érzi, láthatatlan a HR-esek előtt, és jelentkezései folyamatosan visszapattannak. Mit tehetünk, hogy a HR-es észrevegyen, sőt, fel is figyeljen ránk?A jelentkezés az első lépés

Azon túl, hogy az önéletrajziod megfelel az elvárt formai és tartalmi követelményeknek, a jelentkezésednek is kifogástalannak kell lennie. Ha egy álláshirdetésben azt kérik, írjuk bele a tárgyba a pozíció nevét (mondjuk ez egyébként is ajánlott), tehetjük ezt figyelemfelkeltően is. Például így: Tapasztalt értékesítő jelentkezik Call center vezető pozícióba.

Persze kreatívkodhatunk az önéletrajzunkkal is, ha olyan munkakörre jelentkezünk. Ezekere pédákat ITT találtok.

Őszinteség

Akik toboroznak, a legtöbbször el vannak havazva, és idővesztegetésnek érzik, ha a féligazságokból kell kihámozni az egész történetet. Legyünk őszinték akár az elbocsátásunkat akár a pályamódosítási szándékunkat illetően. Persze nem kell mindent az orrukra kötni, de az igazságot is szépen becsomagolhatjuk előre átgondolt, megfontolt szavakba.Bízd rá magad valakire

Ha van egy ismerősöd a cégnél, aki be tud téged ajánlani, bízd rá magad! Persze előtte mondj el minden fontos információt magadról, ami szükséges lehet az álláshoz. Ezt az újféle, teljesen legális protekciót belső ajánlásnak hívjuk. Ehhez az is hozzátartozik, hogy ne kezdd el egy másik fronton "zaklatni" a HR-est, még ha fent is van az interneten az emailcíme...stb. Ahhoz, hogy sikeresen menedzseljenek téged, hagynod kell magad!

Felejtsd el a barnát!

Ruháddal, gesztusaiddal, mind mind megragadhatod a figyelmet- persze csak óvatosan. Kerüld a barnát, mert attól unalmasnak tűnsz majd, és próbálj valami olyan darabot felvenni, amit sokan megdicsérnek rajtad (és persze illik egy állásinterjúra) A HR-es is biztos megdicsérné, ha már olyan sokan megtették, de nem fogja (hivatalból), ettől függetlenül ez is egy pont, amivel megfoghatod.

Maradj talpon!

Az első körös interjúra ha behívnak 20 jelöltet, akkor nem biztos, hogy mindegyikre emlékezni fog a HR-es. Ne hagyd, hogy elfelejtsenek. Érdeklődj emailen később valamilyen ürüggyel, vagy csak egyszerűen köszönd meg a lehetőséget. Ez még nem tolakodás. Így jobban bevésődsz a HR-es emlékezetébe is.


Érdekes lehet: Mi a teendő az állásinterjú után?


Ne várj!

Ha jelentkeztünk több helyre, amelyek közül egyre be is hívtak, még ne hagyjuk abba az álláskeresést! Egy kiválasztási folyamat hetekig eltarthat a folyamattól függően, és egy interjú még nem jelenti azt, hogy mi is lehszünk a befutók. Így ne várjuk meg az eredményt, hanem jelentkezzünk további pozíciókra is(persze ne ugyanahhoz a céghez), mert lehet, egy sokkal jobb ajánlat jön majd szembe velünk.


Linkedin - Ismered?

Bátran használjuk a közösségi oldalakat kapcsoaltépítésre. A LinkedIn az a hely, ahol sok HR-est elérhetsz, de a fejvadászok is rád találhatnak. Töltsd hát ki a profilod, csatlakozz szakmai fórumokhoz, szólj hozzá témákhoz. Ezzel felhívoöd magadra a szakmaibeliek és a fejvadászok figyelmét is.

 

Érdekes lehet: LinkedIn - Kihozod belőle a maximumot?


Passzív aktivitás

Frisstísd a profilodat az állásportálokon. A Cvonline.hu-n például amikor egy HR-es azok között az önéletrajzok között keres, amiknek a gazdái ezt előzetesen engedélyezték, a legfrissebbek (tehát a legújabbak és a legutóbb frissített CV-k) mindig a keresési lista elejére ugranak.