Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Hogyan kelts fiatalos, lendületes benyomást az állásinterjún?

Mire érdemes odafigyelni egy állásinterjún

Mutasd magad lendületesnek!

Húzd ki magad. Ha állásinterjúra mész, ne görnyedj úgy, mint aki a világ összes terhét a vállán viseli. Légy büszke magadra és amit eddig az életben elértél.

Ha előre felkészülsz a kérdésekből, akkor kevés gondolkodással, lendületes válaszokat adhatsz. A beszéded tempója legyen inkább gyors, mint lassú - a lassúságról fáradtság, életuntság jut eszünkbe.

Mosolyogj, mikor belépsz az irodába, és kezd egy jól hallható köszönéssel.

Add jelét annak, hogy haladsz a korral!

Tanuld meg, mit jelent a Facebook és a Twitter, az iwiw és a Google.

Töltsd fel magad a Facebookra, hiszen nagyon sok munkaadó megkeresi azokat a jelölteket, akiket behív állásinterjúra. Kérj meg egy tinédzser ismerősöd, hogy segítsen kialakítani egy facebook profilt és kérd a segítségét a feltöltendő képek kiválasztásához is.

Gyakorold be a telefonod használatát, hogyan sms-ezz.

Frissítsd fel a ruhatárad, és cseréld le a ‘70-'80-as évekbeli darabokat klasszikus, mégis divatosabb darabokra. Ne vegyél fel túl trendit sem, ami szintén felhívhatja a figyelmet a korodra.

Frissítsd fel a külsőd!

Az állig érő hajjal letagadhatsz egy pár évet. Ha az interjút megelőző napon mész fodrászhoz, a frizurád nagyon ápolt benyomást kelt.

Kopaszodó férfiak eseténl fontos a rövidre vágott frizura. A hosszabban hagyott haj jobban hangsúlyozza a haj ritkulását és a kort. A szemöldök, a fül és orr szőrzete legyen visszavágva.

Tegyél róla, hogy arcbőröd ne legyen száraz. Szempillafesték eltereli a hangsúlyt a ráncokról.

Igyál elegendő mennyiségű vizet - ez nem csak a szerveid, de a bőröd egészségén is megmutatkozik.

A fogak idősebb korban besárgulhatnak a dohányzástól vagy kávétól. Egy-két árnyalattal ki tudjuk otthon is fehéríteni a fogainkat, és nem is kell vagyonokat költeni a fogászra. A túl fehér mosoly is elterelheti a figyelmet, így csak mértékkel alkalmazzuk a fehérítő szereket.

Aludd ki magad az interjú előtt. Így a bőröd frissebbnek, fiatalosabbnak, a ráncok pedig vékonyabbnak tűnnek.

Tornázz - az edzés és a fizikai igénybevétel segít megbírkozni a problémákkal, erősebbnek és egészségesebbnek érzed magad, amit az interjúztató is megérez az állásinterjú során.

Mutass érdeklődést és lelkesedést!

Készülj fel a cégből, nézd meg a weboldalukat. Ezt említsd is meg az interjú során, így kihangsúlyozod, hogy modern szemléletű vagy.

Mondd el, hogy milyen célokat és kihívásokat szeretnél az elkövetkező pár évben, így nem fogják azt gondolni, hogy a nyugdíjig szeretnéd valahol kihúzni.

Kerüld a korodra utaló kifejezéseket!

Hacsak nem muszáj, kerüld azokat a kifejezéseket, melyek a családodra, gyerekekre, unokákra vonatkoznak. Ha nem muszáj, ne említsd a szabadidős tevékenységeid körében az unokázást, inkább azt, hogy szeretsz társaságba járni, esetleg színházba, vagy csak kimozdulni otthonról.

 

Web.: http://angol-allasinterju.eu

Facebook: http://www.facebook.com/allasinterjuangolul