Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Hogyan hívjunk be egy jelöltet interjúra?

e-mail üzenetben egy kérdőjel

Ismétlés a tudás anyja, tartja a mondás. Hogy az újév még sikeresebben kezdődjön, mint a tavalyi, ezért néhány olyan alapdologra térünk vissza, mely hatással lehet arra, hogy valóban a megfelelő jelöltre találjunk rá.

Miután feladtuk az álláshirdetést a keresett pozícióval, beérkeztek az önéletrajzok és már szelektáltunk, akkor a következő lépés, hogy behívjuk interjúra a kiválasztott jelölteket.

Azok számára, akik nem rutinos fogalmazók, nehézséget okozhat egy elektronikus üzenet megírása. Jelen cikkünkkel nekik nyújtunk segítséget.

Tárgy mező

Kezdetnek a „tárgy” mezőt töltsük ki, mely tartalmazza, hogy interjúra hívjuk a jelöltet, a cég nevet és a pozíció megjelölését.

Szövegtörzs

Kedves [Vezetéknév Keresztnév]!

Köszönjük a jelentkezését a [Cégnév]. Önéletrajza alapján szeretnénk behívni Önt egy interjúra [az irodánkba / telefonon / Skype-on], ahol bővebben szót tudunk ejteni a pozícióról és jobban meg tudjuk ismerni egymást.

[Részletek az interjúról, bármi egyéb kiegészítés, amiről szeretnénk tájékoztatni a jelöltet.]

Kérjük, jelezzen vissza részünkre, hogy az alábbi időpontok közül melyik lenne a megfelelő Önnek, hogy a további részleteket elküldhessük:

  • [dátum, időpont]
  • [dátum, időpont]
  • [dátum, időpont]

Üdvözlettel,

[Vezetéknév Keresztnév]

Az időpont kiválasztását követő válaszüzenetben erősítsük meg a találkozás időpontját és küldjük el a pontos részleteket a találkozó helyszínével kapcsolatban.  Ilyenkor már célszerű az elérhetőségi adatainkat – főképp a telefonszámot – a jelölt részére bocsátani arra az esetre, ha egy nem várt esemény miatt nem tudna megjelenni, vagy késne a találkozóról, akkor legyen lehetősége értesíteni bennünket.

Amennyiben időnk nem teszi lehetővé két levél (tájékoztató és megerősítő) elküldését, akkor már az első levélben tüntessünk fel minden fontos információt.

A fenti sablont kiegészíthetjük, átformálhatjuk a saját és a vállalati igényeknek megfelelően. Reméljük, hogy használata segít időt és energiát megspórolni a munkájuk során!

Szabó Diána
Cvonline.hu