Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Gondoljon a jövőjére munkanélküliségi biztosítással

Sajnos bárkivel előfordulhat, hogy munkanélküliség vagy hosszan tartó betegség miatt hónapokig nem kap fizetést, vagy annak csak egy részét kapja meg. Ilyenkor komoly kihívást jelenthet a számlák és a törlesztések kifizetése, a gyermekek iskoláztatása. Erre jelenthet megoldást, segítséget a munkanélküliségi biztosítás. Ilyenkor a biztosító arra vállal kötelezettséget, hogy munkanélkülivé vagy keresőképtelenné válásunk esetén, havonta fizeti számunkra a biztosítási kötvényben előre meghatározott összeget.

A magyar piacon sok biztosító vállalja, hogy a hitelhez kötött életbiztosítást kiegészíti olyan modullal, amely megkötésével munkanélküliség esetén néhány hónapig a biztosító fizeti a banknak a törlesztő részletet. Más biztosítók önállóan is kötnek olyan munkanélküliség biztosítást, amelyben átvállalják a hitel törlesztő részletének fizetését.

Szabadon felhasználható szolgáltatású munkanélküliségi biztosítást a biztositas.hu kezdett értékesíteni két évvel ezelőtt. Ennek a kockázatát az ACE European Group vállalta, de egy év után a kockázatvállaló kiszállt a további üzletből, így csak a régi biztosítások élnek tovább.

A következő piacra lépő az April CEE Development Kft. volt. Ez a cég is szabadon felhasználható szolgáltatású munkanélküliségi biztosítást kínált, és kínál, ennek a kockázatát az AXA vállalta.

A felmérések alapján a szerződők a 6, illetve a 9 hónapra választható szolgáltatás közül a hosszabb idejűt keresik, illetve nem a minimálbéres, hanem legfőképp a jobban kereső réteg köt ilyen biztosítást, hiszen a szolgáltatás nem lehet több mint a nettó jövedelem 70 százaléka. A másik gyakorlati tapasztalat, hogy 10 munkavállalóból 7-8 tud megfelelni a biztosítási feltételeknek.

Most a Groupama Garanciával újabb biztosító lépett a piacra. Magasabb, havi 90 ezer forintos szolgáltatású munkanélküliségi biztosításának a havi díja nem éri el a 4 ezer forintot.

Forrás: MTI, HR-Portál