Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Felvállalja?

Egyezmény az esélyegyenlőség jegyében! Csatlakozzon a felelős munkáltatókhoz!

2015. május 7. - Az mtd Tanácsadói Közösség 2015. május 28-án vezeti be hazánkban a Diversity Chartert, azaz a Sokszínűségi Egyezményt a IV. Esélykonferencia keretében, amelyhez alapítói lehetőséget biztosít. A kezdeményezéshez már számos ismert és kevésbbé ismert vállalat jelezte előzetesen csatlakozási szándékát. A szervezők olyan további támogató jelentkezőket várnak, akik a kezdeményezés aláírásával – egy hosszú folyamat első lépéseként – az esélyegyenlőség mellett teszik le a voksot. A média közreműködését abban kérik – a csatlakozáson túl -, hogy  minél több potenciális aláíróhoz eljussanak az Egyezmény nyújtotta lehetőségek.

A Sokszínűségi Egyezmény, azaz a Diversity Charter több mint 10 éve, 2004-ben indult Franciaországban, az első olyan írásos dokumentumként, amely az Európai Unió munkahelyi diszkrimináció-ellenes, esélyegyenlőséget támogató irányelveit rögzíti és népszerűsíti a foglalkoztatók körében. A kezdeményezés magyarországi bevezetéséhez kapcsolódóan olyan vállalatok, intézmények jelezték már csatlakozási szándékukat, mint például a K&H Bank Zrt., a Sanofi-Chinoin Zrt., a Diageo Kft., a Henkel Magyarország Kft., a Magyar Posta Zrt., a Gábor Dénes Főiskola, a BT Global Services, a Bácsvíz Zrt., a Provident Zrt. és a McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat Kft.

A sokszínű és befogadó vállalati kultúrákat közelebb hozzuk egymáshoz, annak érdekében, hogy együtt könnyebben tehessenek további lépéseket a vonzó és felelős munkáltatói szerepkör kialakításáért. Másrészről munkavállalói oldalról kiemelten fontos hozzáadott érték, ha egy vállalat elköteleződését nyíltan vállalja a társadalmi témák iránt.„- mondta el Németh Judit, a Sokszínűségi Egyezmény hazai bevezetését végző mtd Tanácsadói Közösség alapítója.

A Sokszínűségi Egyezményt bármilyen típusú, méretű cég aláírhatja, amely elköteleződik az egyenlő bánásmód tisztelete, a sokszínű szervezeti kultúra kialakítása mellett. Az elköteleződés azt jelenti, hogy a vállalat vezetése meghatározza az üzleti stratégiával harmonizáló esélyegyenlőségi fókusz témáit, stratégiáját és az érintettek bevonásával dolgozik a hátrányok leküzdésén. Az Egyezmény aláíróinak a fejlesztések megvalósítását segítő szolgáltatások, rendezvényeken való részvételi, bemutatkozási lehetőség és egyéb a munkáltatói márka építésére alkalmas megjelenések állnak rendelkezésre.

Vállalja fel Ön is az elköteleződését! Csatlakozzon a jövő munkaadóihoz, és legyen május 28-án alapító aláírója Magyarország Sokszínűségi Egyezményének! A Sokszínűségi egyezmény szövegét itt találja:http://mtdtanacsado.hu/wp-content/uploads/Diversity-Charter-Soksz%C3%ADnűségi-Egyezmény-szövege.pdf További információért látogasson el weboldalukra, vagy forduljon bizalommal az mtd Tanácsadói Közösséghez az info@mtdtanacsado.hu e-mail címen.

mtd Tanácsadó Közösségről: Az mtd Tanácsadói Közösség-et 2008-ban alapították azzal a szándékkal, hogy támogassák a munkaerőpiacon hátránnyal élő, dolgozni kívánó személyekre nyitott, befogadó szervezeti kultúrák kialakulását, elterjedését. Abban hisznek és tapasztalják is, hogy az üzleti célokkal harmonizáló, tudatosan felépített, stratégiailag megalapozott esélyegyenlőségi intézkedések nagyban hozzájárulnak a vállalatok pozitív társadalmi megítéléséhez, CSR tevékenységük és üzleti eredményeik sikeréhez is. Céljuk, hogy a magyarországi intézmények és nagyvállalatok mellett, a kis- és közép-vállalkozások vezetői és HR szakemberei mind nagyobb körben élni tudjanak a munkahelyi diverzitás adta üzleti előnyökkel, ezért is törekednek a piaci információk, szakmai ismeretek hatékony megosztására. További információ: www.mtdtanacsado.huwww.eselykonferencia.hu