Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Felkészülni, vigyázz, rajt! Jönnek az őszi állásbörzék!

allasborzeItt az alkalom, Kedves Álláskeresők, hogy közelebbről is szemügyre vegyétek az álláspiac többi szereplőjét: azokat a cégeket, akik új munkaerőt keresnek, és ezt szeretnék kézzelfoghatóvá tenni az érdeklődők számára. Adódik a lehetőség testközelből is látni azokat a HR-eseket, akikről jobbára csak annyit tudunk, hogy valahol sok önéletrajz alatt dolgoznak behavazódva és azt is megnézhetitek, hogyan mutatkoznak be cégek egy olyan rendezvényen, ahol a felek egy kicsit mind egymásért vannak. No, lehet fényesíteni kicsit az ünneplős cipőnket, kezdődnek az őszi állásbörzék!


Akik voltak már ilyen rendezvényen, azok tudják, bizony itt egymás sarkát tapossák a látogatók… A megjelenő cégek standjainál van lehetőség a nyitott pozíciókról, vagy épp vállalati kultúráról beszélgetni, emellett – ahol erre van mód – le tudjátok adni az önéletrajzotokat. Érdemes az állásbörzék honlapjain előre tájékozódni: kik lesznek a kiállítók, milyen pozíciókra keresnek jelölteket, hogy a helyszínen ne csak a tömeggel sodródjunk, de célirányosan keressük meg a minket valóban érdeklő kiállítókat. Persze van itt mód úgy is sétálgatni, hogy a hely hangulatával ismerkedünk, de aktív álláskeresőinket mindenképp felkészülésre biztatom. Ha kinyomtatott önéletrajzzal készülsz, ügyelj a minőségre; inkább jön ki rosszul, mint jól, ha a kinyomtatott CV-n elmosódottak a betűk, vagy homályos a fénykép; fércmunkát leadni nem érdemes, mert csak azt sugallhatja, hogy figyelmetlen, nemtörődöm vagy. Ebben a helyzetben ezt nem engedheted meg magadnak!

Ha nem tudod, hogyan kell önéletrajzot, motivációs levelet írni, nem vagy biztos, hogy milyen szintű a nyelvtudásod, keresd a karrier-tanácsadókat, minden rendezvény szervezésében találsz lehetőséget a fejlődésre és bátran kérhetsz segítséget. Ha nem jutsz be a szűkös férőhelyek miatt tanácsadásra, ülj be egy-egy előadásra, ahol korszerű álláskeresői technikákról, trendekről vagy épp olyan témákról hallhatsz előadást, hogy hogyan készülj, hogyan indulj el egy interjúra, hogy keress állást, hol keress állást. Érdemes időt szentelni ezekre, mert számos olyan tippel gazdagodhatsz, amire Te magad esetleg nem is gondoltál.

A börzerészvételed akkor tekinthető sikeresnek, ha azzal az elégedett érzéssel jössz el, hogy kihasználtál minden, a börze nyújtotta lehetőséget. Ismerkedtél, volt, ahol be tudtál mutatkozni, a személyes kapcsolatok építése kulcsfontosságú az erős álláspiaci versenyben. Ha volt lehetőséged leadni itt-ott az önéletrajzodat, tudtál esetleg szakértővel beszélgetni, előadásokat látogatni és begyűjtöttél olyan információkat, amik a továbblépésben, vagy épp az álláskeresési stratégiád kialakításában segítenek, már érdemes volt elmenni a börzére.

Légy felkészült és élj jól a helyzet adta lehetőséggel!

Találkozzunk személyesen az állásbörzéken a CVOnline standjánál!

 

Sarkadi Gabi

HR Tanácsadó