Skip to main content

Egyéb vasúti járművezető (Tapolca)

Szeretnél különleges vasúti járművet vezetni, amely képes a közúton és a vasúti pályán is közlekedni?

A tanfolyam elvégzése után a pályakarbantartás és felújítás kulcsembere lehetsz! Ha rendelkezel középfokú végzettséggel és szeretnéd elsajátítani a jármű kezelését, jelentkezz hozzánk!

Új munkatársunk feladatai lesznek

Vasúti-közúti kétéltű járművek vezetéséhez szükséges elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítása az előírt hatósági vizsga és szakképesítések megszerzése, felkészülés az önálló munkavégzésre, amellyel egyéb vasúti járművezető munkakört tud már betölteni.

1. Elvégzi az egyéb vasúti járművezető munkakör betöltéséhez szükséges képzéseket, ezen belül:

a. részt vesz a 19/2011. NFM rend. 3. melléklet V. fejezet „Vasúti járművezető alapképzések” (továbbiakban „Alapképzés”) 1. pontja szerinti:”Általános szakmai ismeretek modul” képzésen (200 + 40 óra) és sikeres vizsgát tesz (írásbeli és szóbeli); b. részt vesz az „Alapképzés” 2. „Vasúti járműismereti modul” 2.1.12. „Közúti-vasúti kétéltű jármű” kategória modul képzésen (30 + 10 óra) és sikeres vizsgát tesz (szóbeli); c. részt vesz az „Alapképzés” 2. „Vasúti járműismereti modul” 2.2.1. „Típusismereti modul” képzésen (10 + 10 +5 óra) és sikeres vizsgát tesz (szóbeli és gyakorlati); d. részt vesz az „Alapképzés” 3. Vasúti pályahálózat ismeret” 3.1.2.”Infrastruktúra modul” (országos pályahálózaton munkavégzés, karbantartás, építés, tolatás) képzésen (200 + 50 óra) és sikeres vizsgát tesz (írásbeli és szóbeli); e. részt vesz az „Alapképzés” 3. Vasúti pályahálózat ismeret” 3.2. „Vonal- és állomásismereti modul” képzésen (útvonalanként legalább 3 oda-vissza út, szolgálati helyenként legalább 2x8 óra felügyelet alatt) és sikeres vizsgát tesz (szóbeli); f. részt vesz az „Alapképzés” 4. „Vezetési gyakorlat” 4.2. „Országos jelentőségű vasútvonalakon munkavégzés karbantartás, építés és tolatás” modul képzésen (felügyelet alatt 320 óra vezetés ebből 120 óra tolatás) és sikeres vizsgát tesz (gyakorlati).

2. Építő és anyagmozgató gépkezelő képesítést megszerzi a vezetendő járműre szerelt adapterekre vonatkozóan. (OKJ azonosító 32 582 02 a szakmairány megjelölésével) 3. Az előírt menetokmányok vezetésével, az üzemanyagok vételezésével, kezelésével és elszámolásával kapcsolatos szabályokat, előírásokat megtanulja.

4. Közreműködik a járművek vizsgálatával, karbantartásával összefüggő feladatok elvégzésében, a járművek mindenkori üzemképes állapotának biztosításában.

Részt vesz az üzemanyag vételezésben.

Amire a munkakör betöltéséhez szükség van

 • állami szakmunkás/szakiskolai végzettség
 • C kategóriás közúti járművezetői engedély
 • orvosi alkalmasság

Amit ajánlunk

Bérezés a besorolási bértábla alapján + juttatási csomag A juttatási csomag tartalmazza:

 • Nettó 92.900 Ft/év Szépkártya étkezés
 • Br. 350.000 Ft hűség bónusz év végén
 • min. Br.116.000 Ft/év (a havi bruttó alapbér 4%-ának megfelelő) önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás

A fenti juttatások a naptári évben ledolgozott munkanapok arányában kerülnek kifizetésre.

A munkáltató által biztosított vasúti képesítések megszerzését követően, egyéb vasúti járművezetőként az elérhető havi bruttó jövedelem pótlékokkal és az egyéb juttatásokkal együtt akár 300.000-320.000 Ft.

Amit ajánlunk továbbá:

 • biztos munkahely
 • kiszámítható munkaidő és jövedelem
 • utazási kedvezmény (belföldön és egyes nemzetközi vasútvonalakon)
 • tanulmányok idejére minden érintett munkavállalónak díjmentes szállás biztosítása
 • egészségmegőrző program
 • szakmai fejlődési lehetőség
 • ruházati ellátás

Munkavégzés helye
Tapolca
Munkaidő
Teljes munkaidő
Foglalkoztatás formája
Határozatlan idejű
Bővebb felvilágosítást ad
Nagy Marietta Enikő +36 (30) 171 9473
Jelentkezés határideje
2020. szeptember 30.

Vállalati bemutatkozó
A MÁV Zrt. a magyarországi közforgalmú vasúti pályahálózat nagy részének üzemeltetőjeként mintegy 7000 kilométernyi vaspálya és az ahhoz kapcsolódó infrastruktúra működtetéséről gondoskodik. Teljes körűen látja el az üzemeltetési, forgalomirányítási és karbantartási, valamint részben a felújítási feladatokat.

Egyéb vasúti járművezető (Tapolca)

Tapolca
Veszprém
Full time
no work experience required
Secondary technical school

Published on 23.09.2020