4 helyzet, amikor váltani kell

nyaralasAz egyik legnehezebb döntés egy ember életében a szakítás – igaz ez mind a magánéletünkre, mind a szakmai pályafutásunkra vonatkozóan.

Sosem könnyű megválni valamitől, ami hosszú időn keresztül a mindennapjaink részét képezte, pláne, ha az a munkahelyünk, ahol életünk 2/3-át töltjük. Ráadásul a mostani gazdasági helyzet nem feltétlenül kedvez a váltani szándékozóknak. Rengeteg olyan munkavállalóval találkozom munkám során, akik – bár nem érzik jól magukat jelenlegi munkahelyükön – mégsem mernek lépni, különböző okok miatt. Pedig több kutatás is bebizonyította már, hogy a rossz munkakörülmények, a túlzott stressz, a folyamatos negatív impulzusok súlyos, akár életveszélyes betegségek formájában bosszulják meg magukat. És bár tény, hogy manapság tényleg nem könnyű új állást találni, néha mégis mérlegelni kell: megéri maradni jelenlegi pozíciónkban hosszú távon? Mik azok a helyzetek, amikor muszáj komolyan átgondolnunk a váltást?

Tartósan rossz munkahelyi légkör – megoldhatatlan konfliktusok

Olyan munkahely sajnos csak a képzeletben létezik, ahol mindenki mindenkivel kitűnő viszonyt ápol, ahol nincsenek összetűzések és az összes kolléga boldog, elégedett, illetve a vezetőség is tökéletes. Még a legjobb szervezetekben is előfordulnak időnként szakmai vagy személyi viták, stresszesebb időszakok, amiket egyszerűen át kell vészelni, a konfliktusokat pedig meg kell oldani. Ha viszont azt tapasztaljuk, hogy ez az állapot állandósulni látszik és hosszú távon sem sikerül rendezni az ellentéteket –főleg ha még a felettesünk, illetve a menedzsment sem partner a kialakult helyzet orvoslásában, akkor bizony el kell gondolkodnunk a munkahelyváltásban.

ÉRDEKES: Cikkek “Karriertanácsok” témában

Túlzott leterhelés

Ma már nemigen léteznek olyan cégek, mint a rendszerváltás előtt, amikor „ál-munkaköröket” hoztak létre a teljes foglalkoztatottság látszanának fenntartása érdekében. Valós munkavégzés nem, vagy alig történt ezeknél a vállalatoknál, egy-egy kisebb feladatra 3-4 ember is rendelkezésre állt és meglehetősen laza volt a munkamorál. El kell fogadni a tényt, hogy ma egyre inkább ún. multi-task típusú munkakörök alakulnak ki, azaz egyre szerteágazóbb feladatok társulnak a különböző pozíciókhoz. A munkaidő is egyre rugalmasabb, ami sajnos több esetben túlórát is eredményezhet. Azonban nem mindegy, hogy milyen mértékben történik mindez, tartósan nem elfogadható, ha egy dolgozónak kell 3-4 vagy még több ember munkáját kell elvégeznie. Ha úgy érezzük, hogy összecsapnak a fejünk felett a hullámok, minél előbb igyekezzünk ezt a közvetlen felettesünk tudomására hozni, kérjünk segítséget! Ha ennek ellenére sem történik változás belátható időn belül, mielőbb kezdjük el böngészni az álláshirdetéseket, hiszen az egészségünket kockáztatjuk és nincs az a busás jövedelem, ami mindezt ellensúlyozná.

Szakmai fejlődési lehetőségek hiánya

Ha őszinték vagyunk magunkhoz, be kell ismerjük, hogy a legtöbben stabil, tartós, kiszámítható munkakörre vágyunk, lehetőleg minél kevesebb változással. A biztonságra való törekvés teljesen természetes emberi tulajdonság, azonban könnyen válhat a „nyugis” munkakör egy idő után monotonná, unalmassá. Ha munkánk már nem jelent számunkra kihívást, könnyen belefásulhatunk és felütheti a fejét a burnout szindróma, azaz a szakmai kiégés. Igyekezzünk ezt megelőzni, próbáljunk meg pl. új projektekben részt venni, legyünk nyitottak a változásokra. Amennyiben azt látjuk, hogy jelenlegi cégünknél nem befogadóak újításainkra, ha semmilyen irányba nincs továbblépés, akkor érdemes megfontolni a váltást.

Anyagiak

Álszentség lenne ezt a pontot kihagyni, hiszen mindannyian pénzből élünk. A cégek előnyben részesítik a lojális munkaerőt, mivel a hatékony működés egyik alappillére a stabil humánerőforrás-állomány. Vannak olyan helyzetek – tipikus példa erre a pályakezdők csoportja – ahol másodlagos szempont a versenyképes jövedelem; a hangsúly a tapasztalatszerzésen van. Ez egy darabig rendjén is van, azonban igyekezzünk elkerülni azt a hibát, hogy alulértékeljük magunkat és jóval a piaci „árfolyam” alatt adjuk meg bérigényünket. Természetesen vannak olyan élethelyzetek, amikor az ember kénytelen alacsonyabb bérért is elvállalni az állást, de tartsuk szem előtt, hogy ez egy átmeneti állapot, törekedjünk arra, hogy olyan munkahelyet találjunk, ahol tudásunkat, szorgalmunkat és egyéb kompetenciáinkat megfelelően honorálják.

A végső döntést sokszor nagyon nehéz meghozni, főleg, ha nemcsak szakmai szempontból ragaszkodunk jelenlegi munkahelyünkhöz, hanem mert például remek csapatban dolgozunk. A folyamatot siettetni nem szabad és mivel nem vagyunk egyformák, nem lehet általános határidőt megszabni, hogy mennyi időn belül lépjünk tovább. A legfontosabb, hogy bárhogy is döntsünk, azt saját elhatározásunkból tegyük, ne hagyjuk, hogy külső tényezők, személyek befolyásoljanak bennünket.

Megosztás:

1 hozzászólás

  1. Somesz · 2014/08/17

    Jó cikk, érdekes lehet fiatalabb munkavállalók számra. Tanulságos elolvasni, mielőtt nagyobb döntést hoznánk a karrierünk kapcsán.

Hozzászólás


*