Cvonline.hu nyereményjáték 2019

Mik egy állásinterjú visszatérő hibái?

Szerencsére napjainkban már rengeteg cikk dolgozza fel az állásinterjú témáját az interneten. Találhatunk tippeket, részletes tanácsokat, többoldalas leírásokat arra vonatkozóan is, hogy mit kell egy pályázónak tennie egy személyes beszélgetés során, és mi az , amit mindenképp kerüljön el.

A szolíd és ápolt megjelenés és az udvariasság alapvető szabályok. Azt is tudja a legtöbb álláskereső, hogy érdemes áttanulmányozni a cég honlapját egy interjú előtt, hogy tisztában legyünk a profiljával.

A tapasztalatok alapján talán a legfontosabbegy interjú során, hogy ne legyünk feszültek, idegesek és jól kommunikáljunk. Semmiképp ne játsszunk szerepet, mert könnyen balul üthet ki, ha másnak próbáljuk beállítani magunkat, mint amilyen valójában a természetünk. Például megeshet, hogy bár az interjúnk alapján  felvesznek, mégsem illünk bele a munkahelyi környezetbe, ez pedig egyenes út a fölöslegesen átélt munkahelyi stresszhez.

Az álláskeresők negatív tapasztalata sajnos az, hogy a legtöbb cég nem reagál az elküldött önéletrajzokra, és sor sem kerül személyes interjúra.

Amennyiben megtörténik a találkozó, akkor pedig az interjú után mulasztja el a visszajelzést. Így a jelentkező vár egy darabig, és ha nem hívja fel a munkaadót, hogy érdeklődjön, értesítés híjján-  kénytelen végleg lemondani az állásról.  A munkaadók nem szeretik közölni a nemleges választ. Ezért elébe kell menni a dolgoknak: Egy személyes találkozót követően – ha nem lett tisztázva a jelentkező esélye egy további fordulóra – 3-4 nap elteltével érdemes érdeklődni a HR-es kollégánál. Így megtudjuk, érdemes-e várni, vagy jobb, ha új lehetőségek után nézünk. Ezáltal megspóroljuk a felesleges idegeskedést, és hiába való várakozást.

 

Megosztás:

3 hozzászólás

 1. Mike · 2012/08/30

  Kedves Andrea,
  A válasz, hát a HR-es… 🙂 Voltam egy, / na nem többen is/ állásinterjún, egy koreai cég szervizt akart csinálni a debreceni szétrabolt GÖCS telephelyén. Ez jó pár éve volt, azóta már lehet nem is működik. A menagger, meg a HR-es fiatal hölgyike /aki fele annyi idős lehetett mint én/ “faggatott”, persze angolul. Persze olyan rondán beszélt, hogy minden mondatból kb 2 szót értettem. Persze előtte nek sokat beszéletem angolul, az alkatrészeket hiába kérdeztek csak banbán bámultak rám. Kb én is így tehettem….. De annyit azért meglrtettem, hogy a csajszi minden második mondata a “He?” volt. Már pár éve kint élek, de az angolom még mindíg “poor”….Szóval nem kell kétségbe esni, mondani kell amit tudsz, ne hagyd szóhoz jutni 🙂
  Most éppen másik munkahelyet keresek, van lehetőségem gyakorolni :).
  Bátorság!!!!!
  Bye: Mike

 2. Szatay Ildikó · 2012/08/30

  A munkáltatók egyre kevésbé embereket keresnek,inkább droidokat alkalmaznak emberi külsővel.

 3. Andrea · 2012/08/28

  “… legfontosabb egy interjú során, hogy ne legyünk feszültek…” Ki az, aki nem feszült egy állásinterjún? Emberek vagyunk, nem gépek.

Hozzászólás


*