Meddig fogunk dolgozni a jövőben?

by | jún 14, 2012 | Hírek

Nem változik 2013-tól a járandóság összege és adómentesek maradnak a nyugdíjak – jelentette ki Soltész Miklós. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) államtitkára reagált az nyugdíjkorhatár emelését sürgető OECD-jelentésre is.

Az Emmi államtitkára az m1 Az Este című műsorában azzal indokolta a nyugdíjszabályok módosítását, mert az a nyugdíjak megadóztatásához vezetett volna és változott volna a járandóság kiszámítása is. Az MSZP szerint azonban azért kellett most módosítani a törvényt, mert a párt szerint sok szabály okafogyottá vált. Erre reagálva az államtitkár kifejtette: ha ez a rendszer fennmarad, akkor az 450 milliárd hiányt jelentene idén a költségvetésből.

A rokkantnyugdíjrendszer átalakításával, valamint a korai nyugdíjak átalakításával Soltész Miklós szerint a kormány megtette azokat a lépéseket, amelynek eredményeképpen jóval kevesebb lesz azoknak a száma, akik a nyugdíjkorhatár előtt kerülnek valamilyen ellátás keretébe, így a nyugdíjkassza kiszámítható és fenntartható lesz.

Az OECD friss jelentésére – amely szerint “sürgető szükség” van a nyugdíj-korhatár emelésére –

Soltész Miklós úgy reagált, hogy szervezet szerint 50 év múlva a várható élettartam 7 évenként 1 évvel növekszik, így tehát a most megszületendő gyermekekről van szó.

 Az államtitkár szerint az OECD ezzel a kijelentéssel nem azokra az országokra célzott, ahol 62-ről 65-re emelkedik a nyugdíjkorhatár, mint Magyarországon. Hozzátette: 2022-ig az 1957-ben születettek már 65 évesen mennek nyugdíjba. A nyugdíjkorhatár emelése az 1952-ben születetteknél kezdődik és félévenként ugrik majd.

Magyar Televízió/MTI/Hirado.hu

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.