Kilenc hosszú hétvégénk is lehet 2012-ben

by | okt 25, 2011 | Hírek

Elképzelhető, hogy a korábbi számításokkal ellentétben nem nyolc, hanem kilenc hosszú hétvége lesz 2012-ben, a dolgok jelenlegi állása szerint azonban az utolsó pihenőnapot 2013-ban kell majd ledolgozni.

A nemzetgazdasági tárcának a 2012-es munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló rendelete szerint jövőre öt pihenőnappal nyújtják meg az ünnepi hétvégéket. 2012-ben csak egy olyan ünnep (január 1.) lesz, amelyik hétvégére esik, így pihenéssel tölthetünk nyolc hosszú hétvégét: húsvét- és pünkösdhétfő mellett március 15-ét, május 1-jét, augusztus 20-át, október 23-át, november 1-jét és a – hétköznapra eső, de a hétvégével együtt ötnapos – karácsonyt is.

A Pénzcentrum.hu értesülései szerint várhatóan a hétfőre eső december 31. is pihenőnap lesz, noha a rendeletben – amely december 31-éig hatályos – ez a nap még nem szerepel. Az NGM a lapot úgy tájékoztatta, hogy december 31. azért nem szerepel a munkaszüneti napok között, mert cserébe a következő szombatot kellene ledolgozni, és mivel az már 2013-ra esik, nincs lehetőség rendelkezni róla a 2012-es rendeletben.

A rendelet hatálya ezúttal sem terjed ki a megszakítás nélkül üzemelő és a rendeltetése folytán a munkaszüneti napokon is működő munkáltatónál, illetve az ilyen jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállalók munkarendjére – jegyzi meg a lap.

HR Portál, Penzcentrum.hu

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.