Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Az önkéntes munka növeli az elhelyezkedés esélyét?

onkentes munkaÖtven közép-magyarországi oktatási intézményben rendezi meg az Életpálya Napokat a MediaGo Közhasznú Alapítvány, amelyeken a fiatalokat ismertetik meg az önkéntesség társadalmi szerepével, és azzal, hogy az önkéntesség segítheti őket a munkaerő-piaci elhelyezkedésben is - adott ki közleményt az alapítvány.

Az alapítvány 2012 szeptembere óta egy az Európai Unió által támogatott projekt keretében, az Életpálya programban igyekszik erősíteni az önkéntesség társadalmi megbecsülését- számolt be róla az MTI.

Az Életpálya Napok rendezvénysorozat keretében helyi vállalkozások, multinacionális cégek, felsőoktatási intézmények képviselői népszerűsítik az önkéntes tevékenységet a fiatalok körében, felhívják a diákok figyelmét a tapasztalatszerzés fontosságára. A tanulók megismerhetik az önkéntesség hasznosságát, megtudhatják, hogyan segítheti őket ez a munkaerő-piaci elhelyezkedésben, miként vehetik igénybe a Munkaügyi Központ segítségét az álláskeresésben, illetve hogy miért lehet az önkéntes tevékenység a sikeres életút alappillére.

A programban már 18 oktatási intézmény és 40 önkéntes előadó vett részt. Eddig több mint 1500 középiskolai diákhoz ért el az Életpálya önkéntességi program, és 420 tanuló személyes konzultációjára került sor az iskolákban felállított Életpálya standoknál - ismertette a MediaGo.

Keresse meg az Önhöz legközelebbi önkéntes munka lehetőségét>>