Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Az innovatív, rugalmas álláskeresőké a jövő - külföldön?

innovatív álláskeresőkAz innovatív hozzáállás titka

A nyitott személyiségre mindenekelőtt jellemző, hogy az átlagnál fogékonyabb az újításokra, Ő próbálja ki a még szokatlan lehetőségeket először, mert ezeknek különös értéket tulajdonít. Mindenki előtt szereti megtapasztalni egy-egy modern módszer valós értékét és törekszik arra, hogy véleményt formáljon róla.


Pályázni a weben, az már innovatív?

Az online világ tele van újdonságokkal. Egyszerű tesztként az e cikket olvasó álláskereső gyorsan értékelheti magát, hogy a lent felsorolt online álláskereső alkalmazásokból mennyit próbált már ki.

"Akik veszik a fáradságot és utánanéznek, majd ki is próbálják a digitális munkaerőpiac aktuális szolgáltatásait, mindenképpen figyelemre méltó jelöltek" - mondja Marton Krisztina, a CV&More HR szakértője.

Minden döntéshozónak, aki pályázók kiválasztásával foglalkozik, szomorú tapasztalata, hogy a legtöbben a sült galambot várják. Abban reménykednek, hogy majd csak rájuk talál a királyfi a fehér lovon, jól fizető állást kínál úgy, hogy nekik ezzel nincs különösebb tennivalójuk.

Éppen ezért csillognak ki azok a pályázók, akik aktívan veszik kézbe sorsukat, minden modern eszközt használnak és kihasználnak, hiszen ez az aktív és proaktív magatartás valószínűleg majd a szakmai munkában is megmutatkozik.

Az online szakmai profillal rendelkezők

Az online profil világában "létező" jelentkezők mindenképpen az innovatív álláskeresők közé tartoznak, hiszen újdonságot használnak a pályázási folyamatokban. Mi jellemzi ezt a jól körülhatárolható csoportot? Az online szakmai profil alapú CV&More adatbázisából összesítve az ott szereplő álláskeresőket, a következő következtetésekre juthatunk.

 • Az álláskeresők 13,41 százaléka külföldön tervezi a karrierjét, legalábbis következő munkahelyként Magyarországon kívül eső országot jelölt meg.
 • 22,34 százalékuk legalább 2 idegen nyelven beszél.
 • Jellemzően (90 százalék) teljes munkaidős állást keres magának.
 • Jelentős többségük kora 22-29 év közé esik.
 • Főleg IT és értékesítés területén dolgoznak.
 • 58,76 százaléka felsőfokú végzettséggel rendelkezik.

  Lehet tudatosan innovatívnak lenni?

  A válasz egyszerű: igen. Egyszerűen hátat kell fordítani a konformitásnak, és mint mindenbe, az álláskeresésbe is energiát kell fektetni. Nem szabad megelégedni a naponta egy alkalommal történő e-mail fiók ellenőrzéssel és a sablonos önéletrajzok küldözgetésével. Egy álláskereső számára láthatónak kell lenni minél több online felületen, amire a mai web rendkívül sok lehetőséget biztosít.

  "Vigyázzunk! A munkaerőpiac globálissá vált! Ha a saját városunkban keresünk munkát, még akkor is versenytárs lehet a nemzetközi cég itt dolgozó alkalmazottja vagy az, aki a feladatot megkapja - más országban, ha ő impresszívebb pályázó. Ezért vegyük figyelembe: aki kimarad, az lemarad!" - figyelmeztet Marton Krisztina.
 • HR Portál