Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Az állásbörzék rejtett előnyei

Szeptember. Gyermekkorunk óta megszoktuk, hogy ez a hónap egy új időszak hajnalát jelöli. Ez az érzés később sem változik, egy szakasz lezárul a nyárral és egy másik veszi kezdetét: véget érnek a munkahelyen a szabadságolások, új tervek, stratégiák, büdzsékeretek kerülnek le az asztalra és új lehetőségeket fedezünk fel, ha felfedezünk.

Az új opciók feltérképezésére remek hely az állásbörze. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy mi mindent profitálhatunk a börzén való megjelenésünkből, ráadásként pedig kigyűjtöttük az ősszel megrendezésre kerülő állásbörzéket!

  

Imázsépítés

A mai túlzsúfolt világunkban, ahogy növekedik a reklámzaj mértéke, úgy lesz egyre nehezebb megtalálni a potenciális partnereinket és leendő munkavállalóinkat reklámozás útján. Egyre tudatosabbak és bizalmatlanabbak vagyunk. Olyan vállalatokkal működünk együtt, amelyeket ismerünk (megjelenés) és amelyekről tudjuk (információszerzés) hogy biztos talpon áll. A börzék ezért nemcsak toborzás szempontjából bírnak jelentőséggel, hanem imázsépítésre is remek alkalmat nyújtanak, mely által lehetőségünk nyílik egy művelt, szakképzett réteggel megismertetni termékünket/szolgáltatásunkat.

 

Ingyenes sajtómegjelenés

Nem csak a helyszínen tudjuk népszerűsíteni és prezentálni a vállalatot, hanem a sajtóban is. Tekintettel arra, hogy a börzék egy nemes célt szolgálnak, ezért a média szeret erről rendszeresen hírt adni, ami a vállalatoknak is kedvez.

 

Kapcsolatépítés

Az információ hatalom. Okkal vált szállóigévé az említett mondat, érdemes hát megfogadnunk. Az állásbörzékkel nem csak információt tudunk nyújtani a vállalatról, működésünkről, de információhoz is juthatunk! A börzék többezres látogatószámával (HVG Állásbörze 10 091 látogató, 177 partner) jelentősen megnövelhetjük adatbázisunkat. Emellé a vállalat szempontjából releváns kérdésekben nyerhetünk véleményeket a látogatóktól, melyekből megfelelő létszám esetén statisztikákat is készíthetünk.

 

Ötletszerzés, konkurenciafigyelés

A fentiek mellett az állásbörzén egyaránt lehetőségünk van szakmai előadások megtartására és meghallgatására. Így tudunk új ötleteket, információkat szerezni más szektorban tevékenykedő vállalatoktól, vagy akár a versenytársainktól.

 

Őszi állásbörzék jelentkezési határidői

Rendező

Börze időpont

HVG Állásbörze

2014.09.24-25.

Budapesti Corvinus Egyetem KarrierExpo

2014. 10. 08-09.

Szegedi Tudományegyetem Állásbörze és szolgáltatók börzéje

2014. 10. 01.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

2014. 10. 15-16.

Széchenyi István Egyetem (Győr) IX. Regionális Állásbörze

2014. 11. 04.

 

A börzékhez sok energiát és kíváncsiságot kíván,


Szabó Diána
Cvonline.hu