Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Álommunka - Tévhit vagy valóság?

alommunkaAz emberek többsége szeretné megtalálni azt az egy munkát, amiben megtalálja számításait és egyenes úton halad előre, leginkább felfelé. De mi is az álom munka? Valami, ami kielégíti minden igényünket és az életet mindig csodálatossá teszi? Mindenki számára akad álom munka? HR-esek egyetértenek abban, hogy az álom munka mindenki számára elérhető, bár az álom munkában sem derűs minden egyes pillanat.De melyek azok a tévhitek, amelyek félrevezethetnek bennünket?

Tévhit: Minden ember számára csak egy álom munka létezik.

A valóság: Több ezerféle munka létezik. Jó esély van tehát arra, hogy sok olyan állás van, amiben boldogulni tudunk.

Egy lépéssel közelebb: Gondoljunk arra a munkára, amiben boldogok voltunk, tekintsük át annak a munkának az előnyeit és, hogy mi volt az, ami boldoggá tett bennünket benne. Ezek a tapasztalatok és egy karrier teszt eredményei segíthetnek bennünket abban, hogy rájöjjünk, mi a mi álom munkánk és megfogalmazhatjuk a következő lépést ennek eléréséhez.


Érdekes lehet: Hogyan lesz sikeres az álláskeresés?

 

Tévhit: Az álom munkámban mindig boldog leszek

A valóság: Vannak olyan pillanatok, amikor még a legjobb munka is képes őrületbe kergetni.

Egy lépéssel közelebb: A rossz napokon emlékezzünk vissza, hogy mi az, amit általában szeretünk a munkánkban. Ez segít listát készíteni arról, hogy mik a munkánk pozitív aspektusai. Szintén fontos, hogy néha tartsunk szünetet: elég, ha egy kicsit eltávolodunk, hogy jobb rálátásunk legyen a helyzetünkre és lássuk, hogy mi az, amit jelen pillanatban rossznak vélünk.


Tévhit: Az álom munka jól fizet

A valóság: Valamikor igen, valamikor nem. Ez az álmunkon múlik! Ha olyan állásra vágyunk, ami nagy felelősséggel és nagy összegű fizetési csekkel jár, akkor határozottan olyan munkáról álmodunk, ami jól fizet. Azonban, ha más jellegű munkára vágyunk, akkor a fizetésnek is kevésbé kell fontosnak lennie.

Egy lépéssel közelebb: Ha boldogok vagyunk a munkánkban, de az nem fizet megfelelően, akkor mérjük fel ismerősök és szakmabeliek elmondása valamint fizetésösszehasonlító oldalak segítségével, hogy az összeg, amiért jelenleg dolgozunk, reális-e vagy sem.


Érdekes lehet: Fizetésemelés – 3 titkos fortély a sikerhez

Tévhit: Nincs olyan, hogy álom munka

A valóság: Az álom munka létezik, de mindenkinek megvan a maga értelmezése azzal kapcsolatban, hogy mit is jelent ez pontosan. Egy álom munka szólhat arról, hogy kiteljesedünk a munkánkban, de szólhat arról is, hogy képesek vagyunk a számlák kifizetése után más egyébre is félretenni.

Egy lépéssel közelebb: Emlékezzünk arra, hogy minden egyes alkalommal, amikor azért dolgozunk, hogy támogassuk vele a családunkat vagy magunkat, akkor egy álmot keltünk életre. Az álom ilyenkor nem is annyira magáról a munkáról szól, hanem arról, amit a munkával elérhetünk. Berendezni egy kellemes otthont vagy biztos jövőt teremteni a családnak ugyanolyan küldetés, mint a karrier kiépítése.

Tévhit: Mindenkinek van hivatása

A valóság: Vannak, akiknek világos elképzelésük van arról, hogy miben tudnak kiteljesedni; céljaikat tudatosan követni is tudják. Mások ezzel szemben úgy gondolják, hogy van hivatásuk, de nem igazán tudják, hogy az micsoda. És vannak olyanok is, akik számára a nagy könyvben nincs megírva hivatás, és ezzel nincs igazából semmi gond.

Egy lépéssel közelebb: Töltsünk ki ingyenes karrier tesztet, ami segíthet abban, hogy tisztábban lássuk, mik érdekelnek bennünket és miben leljük örömünket. Ez közelebb segíthet minket ahhoz, hogy megtaláljuk saját „hivatásunkat”.