Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Állást keresel? Triplázd meg az esélyeidet!

allaskeresesAz álláskeresés önmagában is nagy megpróbáltatás, jelen gazdasági és munkaerő-piaci helyzetben azonban még nagyobb kitartásra van szükség.

Az álláskeresés során a legfontosabb cél megtalálni, mit akar a munkáltató. Ha ezt kitaláljuk, már megsokszoroztuk az esélyeinket.


A munkaadónak, ha választania kell két jelentkező közül, melyek egyike tökéletesen megfelel a képességben a pozícióra, ám a gondolkodásmódja nem passzol a feladatokhoz, másikuk pedig tökéletesen tud azonosulni az álláshoz tartozó szemlélettel, viszont hiányzik néhány később is elsajátítható szakmai tudáselem, a munkaadók 91 százaléka a második jelöltet venné fel.

A fizetésemeléssel is így vannak. Nem elég jónak lenni valamiben. Ahhoz, hogy igazán jók legyünk, a szemlélet elengedhetetlen. Kutatás bizonyítja, hogy megfelelő hozzáállással ugyanis egy értékesítő is sokkal több bevételt hoz a cégnek, mint egy ugyanolyan, vagy éppen még jobb képességekkel rendelkező kolléga, aki viszont nem elég motivált. Ezt legtöbbször a vezetők is tudják.

A gondolkodásmód nem csupán a hozzáállást jelenti, ez annál sokkal mélyebb. Lényegében a gondolkodásmódunk az, amilyen lencsén keresztül látjuk a világot. Ez természetesen alapjaiban nem változtatható meg, ezért is fontos, hogy olyan cégnél, munkaterületen próbálkozzunk, amellyel azonosulni tudunk.


Hogyan valósíthatjuk meg ezt a hozzáállást?

A legfontosabb tulajdonságai a megfelelő gondolkodásmóddal rendelkező jelölteknek:

nyitott, kíváncsi, összeszedett, megfontolt, agilis, rugalmas, koncentrált, kitartó, erkölcsös, őszinte, megbízható, hiteles, kedves, együttérző, nagylelkű.

Akár az önéletrajzunkban elkezdhetjük promotálni magunkat ezekkel a tulajdonságokkal, persze csak mértékkel. A személyes interjú során azonban, ha ezeket a megfelelően használjuk, megtriplázzuk az esélyeinket.

Az álláskeresés során, ha már behívnak egy interjúra – már tudják, hogy alkalmasak lehetünk az adott pozícióra. Így rajtunk áll, hogy a tudásunkon kívül mit viszünk magunkkal a személyiségünkből.

Legyünk érdeklődőek, barátságosak, magabiztosak… és mixeljük az adott pozícióhoz rendelkezésre álló tulajdonságainkat. A HR-es ugyanis tisztában van azzal, milyen személyiségre van szükségük az állás betöltéséhez, és ezt keresi bennünk. Mutassuk hát meg neki, milyenek vagyunk, és triplázzuk meg az esélyeinket ezzel az álláskeresés során!

allasok-a-cvonline-oldalan