Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Állásjelentkezés elküldve - Mit tehetünk utána a sikerért?

jelentkezes-004Olvasva az álláshirdetést úgy érezzük, hogy ezt a pozíciót nekünk találták ki, teljes mértékben fedi a képességeinket, elképzeléseinket. Önéletrajzunk a meghirdetett állásnak megfelelően újraírtuk és elküldtük a jelentkezést. Most, hogy a pályázatunk kikerült a kezünk közül, nincs többé befolyásunk az események alakulására. Vagy igen? Miután elküldtük jelentkezésünket, még vannak lépések, melyek megtételével növelhetjük esélyeinket.

Fussuk át újra az álláshirdetést és az önéletrajzunk

Miután elküldtük a jelentkezést a HR-es eldönti, hogy első körben megfelelnek az önéletrajzban leírtak a követelményeknek. Legyünk tehát biztosak abban, hogy az önéletrajz megfelel az álláshirdetésben megfogalmazott követelményeknek. Ha hibát vétenénk, akkor még van esélyünk korrigálni, elküldhetjük még egyszer a javított változatot, de ne módosítsunk egynél többször és soha ne hazudjunk.

Mire figyeljünk:

Bizonyosodjunk meg róla, hogy az önéletrajzunk passzol az álláshirdetésben elhangzottakhoz és ugyanazokat a megnevezéseket használja.

Használjuk az álláshirdetésben szereplő kulcsszavakat.

Ne küldjünk olyan formátumú dokumentumokat, amiket nem biztos, hogy más is meg tud nyitni.

Ne felejtsük kikapcsolva a telefonunkat vagy hagyjunk hangposta üzenetet

Amikor jelentkezünk egy álláshirdetésre, akkor utána nagyon fontos, hogy elérhetőek legyünk. Ha látjuk, hogy kerestek minket egy ismeretlen számról, mindenképpen hívjuk vissza azt. Ha sokáig nem vagyunk elérhetőek, akkor egy idő után komolytalanná válunk.

Legyen egy másolatunk a kiküldött önéletrajzból

Minden önéletrajznak illeszkednie kell az adott meghirdetett álláshoz, ezért mindig legyen egy kinyomtatott példányunk, hogy tudjuk mik szerepeltek benne.

Emlékezzünk rá, hogy hova adtuk le jelentkezésünket

Ne tudjanak minket kellemetlen helyzetbe hozni azzal, amikor visszahívnak minket, hogy nem tudjuk, hogy honnan telefonálnak. Vezethetünk egy táblázatot, ahova beírhatjuk, hogy milyen helyekre adtuk le a jelentkezésünket.

Hívjuk vissza a HR-est

Kísérő levelünkben tegyünk említést arról, hogy egy héten belül telefonon fogjuk felkeresni az illetékest, hogy érdeklődjünk a jelentkezésünk státusza felől.

Informálódjunk arról, hogy mi történik

Nem egyedül jelentkezünk a meghirdetett állásra, hanem számos más jelentkező is pályázik ugyanarra a pozícióra. Kérjünk információkat a személyzetisről a jelentkezés állását illetően, de vigyázzunk, hogy ne váljon zaklatássá érdeklődésünk. Egy-egy telefonhívás rendben van, de ne telefonáljunk naponta. Kövessük nyomon az eseményeket, amennyire csak lehetséges és figyeljük az álláshirdetéseket továbbra is, ne álljunk le a jelentkezésekkel.

Biztosan a megfelelő állásra jelentkeztünk?

Manapság, amikor rengeteg a munkanélküli, még a legkisebb hiányosság is végzetes lehet, mert sokan vannak olyanok, akik rendelkeznek az adott végzettséggel vagy tapasztalattal. Legyünk tehát biztosak abban, hogy az önéletrajzunk minden szempontból kielégítő, illetve kutassunk tovább olyan munkák iránt, amik a lehető leginkább testhezállók.

Ez az az iparág, ami illik hozzánk?

A munkaadók alapvetően azokat a jelölteket szeretik alkalmazni, akiknek van tapasztalata az adott szakterületen. Amennyiben szakmát szeretnénk váltani, meg kell tennünk néhány lépést afelé, hogy fejlődni tudjunk az új területen is.