Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Állásinterjú

Az állásinterjú az álláskeresés egyik legizgalmasabb fázisa. Ez azonban nem csak eredmény, de lehetőség is, hogy továbbléphessünk, és hogy elnyerhessük a kívánt állást. Érdemes az alapvető állásinterjú-szabályokat betartani, és felkészülni előre a legfurcsább kérdésekre is.

Fizetés – Mikor kell róla beszélni az állásinterjún?

Fizetés – Mikor kell róla beszélni az állásinterjún?

A fizetést szóba hozni az állásinterjún, olyan mint az ismerkedés során elkérni a lány számát: figyelni kell az időzítésre. Tehát előfordulhat, hogy a munkaadó úgy érzi, hogy megtalálta a tökéletes jelöltet, a jelölt is úgy érzi, hogy minden a legnagyobb rendben megy, az állás már-már az övé.

 

Állásinterjú kérdések

Kikerülhetetlen állásinterjú kérdések - Ne féljen beszélni magáról!

Mik a kikerülhetetlen állásinterjú kérdések? A legtöbb álláskereső nem szívesen válaszolja meg, pedig szinte minden állásinterjún felteszik őket. Sekélyesnek tűnhet, unalmasnak és nehezen megválaszolhatónak, de nagy valószínűséggel a következő állásinterjún is azzal kell majd indítania, hogy „Beszéljen magáról!”.


Kézfogás

 

Állásinterjú - Mit mond rólunk a testbeszédünk?

A testbeszéd sok mindent elárul rólunk egy állásinterjú során. Ahelyett azonban, hogy eltitkolnánk az információkat magunkról, és próbálnánk minél kevesebb dolgot tudatni személyiségünkről a testbeszédünkkel, inkább hasznosítsuk a tudásunkat, és nyerjük meg az interjúztatót a nonverbális kommunikációnkkal (is)!


10 állásinterjú tipp

Állásinterjú? 10 tipp, hogyan szerepelj sikerrel

A sikeres állásinterjú nemcsak azon múlik, mennyire vonzó az önéletrajzunk és mennyi releváns tapasztalattal rendelkezünk. Ha az interjún a rólunk kialakult pozitív képet romba döntjük a viselkedésünkkel, az állást nem mi kapjuk meg. Ahhoz, hogy nyert ügyünk legyen, a megfelelő önéletrajz mellett a szimpátiát is el kell nyernünk, tehát pozitív színben kell feltüntetnünk magunkat.


Állásinterjú kérdések

Furcsa állásinterjú kérdések – mi a jó válasz?

Az állásinterjú kérdések általában a meghirdetett munka köré vannak felépítve, de még így is meglepetés érheti az embert, ha az interjúztatót esetleg vicces kedvében találja, vagy mélyebben bele akar pillantani a jelentkező problémamegoldó képességébe, észjárásába.

 


Telefonos interjú

Hogyan legyen sikeres a telefonos interjú?

A telefonos interjú segítséget jelenthet az interjúztató számára abban, hogy az önéletrajz mögé lásson, és némi képe legyen az állásra pályázóról. Fontos tehát, hogy az előszűréseket és a telefonos interjúkat is ugyanolyanon komolysággal kezeljék az állásra jelentkezők, mint a személyes találkozást. Itt persze nincs akkora szerepe a külső megjelenésnek, azonban az asszertív szemlélet mindkét esetben elősegítheti a sikeres kommunikációt a minket kérdezővel.

 


állásinterjú - 2 kör Állásinterjú – Kérdések és helyzetek a második körben

Túl vagyunk az állásinterjú első fordulóján, és egy újabb vár ránk? Egy lépessel közelebb kerültünk az áhított álláshoz, hiszen ha sikerült meggyőznünk leendő munkáltatónkat az első interjún, akkor miért ne lehetnénk mi a befutók? De miben különbözik a második interjú az elsőtől?


 Állásinterjú kérdések, amelyekre készülnünk kell Állásinterjú kérdések, amelyekre készülnünk kell

Ha jól válaszolunk az állásinterjú kérdések mindegyikére, jobb eséllyel indulunk a pozícióért folyó versenyen. De mire számíthatunk? Melyek azok az állásinterjú kérdések, melyekre készülnünk kell?


Mítosz vagy valóság? Tévhitek az állásinterjúval kapcsolatban Mítosz vagy valóság? Tévhitek az állásinterjúval kapcsolatban

Számtalan téves elképzelés él a fejekben az állásinterjúval kapcsolatban. Sorra vettünk most öt mítoszt, hogy megnézzük, mennyire valósak.


Mi a teendő állásinterjú után?

Mi a teendő állásinterjú után?

Állásinterjú után bizony izgatottan várjuk a HR-es jelentkezését. De mi az, amit tehetünk még a személyes találkozó után, hogy jobb esélyekkel indulhassunk a pozícióért?

 

 

5 tipp állásinterjú előtt.

5 tipp, hogy az állásinterjú jól sikerüljön...

Tehát holnap állásinterjú vár ránk, és még nem készültünk fel rá kellőképpen. Ha már az utolsó pillanatra hagytunk mindent, fogadjuk meg a z alábbi tanácsokat, melyek jó útravalóul szolgálhatnak az interjúra való készülésben.
1. tipp: Nézzük át az álláshirdetést és emeljük ki belőle azokat a követelményeket, melyeket a legfontosabbnak tartunk.

 

Állásinterjú – Mire lesz szükségünk

Állásinterjú - Mire lesz szükségünk?

Az első nehézségen már túl vagyunk: A beküldött önéletrajz elnyerte leendő munkaadónk tetszését, és az állásinterjú előtt állunk. Cipőnket fényesre tisztítottuk, elegáns öltözékünk is a vállfán várja a megmérettetést. Miket tegyünk a táskánkba, avagy mit vigyünk magunkkal az interjúra?