Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Alkalmazottaival csináltatta lánya leckéjét

kislányNem mindennapi feladatra kérte beosztottjait egy kínai apuka. Matekleckét íratott, és házifeladatot készíttetett alkalmazottaival a vállalkozó, aki azt hitte, sosem derül ki a csalás.

A kilenc alkalmazottnak általában számtanleckét kellett írni, vagy makettek készítésén görnyedezni, ám legutóbb már éjszakákba nyúlóan dolgozott az egész csapat egy házi feladaton. Egyikük megelégelte, hogy a lány állandóan leckézteti őket, és kitálalt a helyi sajtónak -számolt be róla az MTI.

Négyszeresen megdolgoztatta apja alkalmazottait

"Két éjjel is későig fenn kellett maradnunk. A lány nagyon követelődző. Előfordult, hogy négy feladat közül választhatott, és csak egyet kellett volna megcsinálnia, ám ő mind a négyet kidolgoztatta velünk, miközben semmivel sem vett részt a leckében" - mondta az alkalmazott.

Az említett feladat az volt, hogy a diákoknak szüleik szülővárosáról, a település fejlődéséről kellett rajzot, videót vagy fotósorozatot készíteni, avagy fogalmazást írni több évtized változásaira visszanyúlón.

A leckéztetést megelégelő férfi hivatásos fotós. Munkaadója a fotósorozat elkészítésével bízta meg, mondván, legalább gyakorol.

"Csakhogy felmerült bennem a következő dilemma: nem csinálhatok remek képeket, hiszen egy 12 éves szintjének megfelelőnek kell lenniük, de ha rosszakat csinálok, a főnököm megszid" - idézte a férfit a The Daily Telegraph című brit lap.

Az alkalmazottak közül mindeközben egy kisebb csapat a videós változaton dolgozott, egy másik az esszét körmölte. A vállalat sofőrje sem úszta meg a leckét: ő szülővárosnézésre vihette a leckestábokat és körözhetett velük, hogy mindent jó alaposan lencsevégre kapjanak vagy feljegyezzenek.

A videóért felelős alkalmazott továbbpasszolta a munka dandárját egy barátjának, aki egy helyi tévénél dolgozott. A leckével igazán meg lehetett elégedve apa és lánya, mivel profi módon szerkesztett videó született háttérzenével hangulatosítva.

Miután a lány általános iskolája értesült a csapatos háttérmunkáról, egy tanár közölte, hogy alaposan el fognak beszélgetni a lány szüleivel.