Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

Ahol még most is töretlen a toborzási kedv

HVG ÁllásbörzeA Shared Service Centerek-ben, valamint a járműiparban érdekelt és IT területen tevékenykedő vállalatok többségénél még nincs létszámstop, továbbra is toborozzák a mérnököket, informatikusokat és az idegen nyelveket jól beszélő szakembereket. Ezt támasztja alá a szeptember 26-27-én megrendezésre kerülő HVG Állásbörze is, hiszen kiállítóinak nagy részét pontosan ezek a cégek teszik ki. Már hetekkel a jelentkezési határidő előtt elkelt minden standjuk, a szervezőknek már kétszer kellett bővíteni a kiállítási területet.

 

A HVG Állásbörze a népszerűségét elsősorban annak köszönheti, hogy folyamatos fejlesztéseivel és népszerű programjaival hatékonyan tudja segíteni a mérnököket, gazdasági és informatikai szakembereket, valamint a jó nyelvtudással rendelkező pályázókat kereső cégek toborzási tevékenységét. Idén ősszel is számos új szolgáltatást vezetnek be a szervezők, melyek mindegyike a munkaadók és potenciális munkavállalóik minőségi találkozását, illetve a hatékony toborzást és munkaadói arculatépítést támogatja.

 

A mérnöki és IT területen állást keresők létszámának további növelése, illetve a rendezvényen nagyobb aktivitásra buzdítása érdekében idén bevezetésre kerülnek a „Szakmai Túraállomások”, melyek keretében a vállalatok standján belül megvalósuló szakmai játékokat, aktivitásokat fűzik a szervezők egy egységes programmá, ezzel is segítve a legjobb szakemberek megtalálását, illetve a látogatóknak újabb hasznos és érdekes szakmai program biztosítását.

 

A tehetséges, átlag fölötti képességű mérnökök, informatikusok és a műszaki érdeklődésű fiatalok hatékonyabb elérése érdekében több ígéretes megállapodás is született. Hosszú távú stratégiai együttműködésre került sor a Formula Student Hungary verseny szervezőjével, az X-Meditor Kft.-vel. Az FSH a felsőoktatási hallgatók autóversenye, amely jelentős szakmai esemény a mérnöki, IT és autóipari szektorokban egyaránt. A Formula Student Hungary látványos kiállítása és aktivitásai mellett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szakemberei, hallgatói, doktoranduszai által fejlesztett első magyar műhold, a Masat-1 is kiállításra kerül. Az immár több mint fél éve kiválóan működő műholdról és magáról a projektről az ötlettől a megvalósulásig a projekt vezetője előadást is tart. A fenti és a hozzájuk hasonló projektek célja, hogy a résztvevő fiatalok a felsőoktatásban kapott elméleti ismeretek mellett magas színvonalú szakmai tapasztalatot és referenciát is szerezzenek, mely az álláskeresésüket is nagyban támogatja majd.

 

A börze online standjai lehetővé teszik, hogy a kapcsolatteremtésnek ne legyenek többé fizikai korlátai, így biztosan minden kiállító lehetőséget kapjon a bemutatkozásra, akár személyesen, akár virtuálisan. Az online standokon korlátlan számú állásajánlatot lehet meghirdetni, mindössze egy-két munkavállaló toborzása esetén is költséghatékony megoldást jelent, ezért a kisebb költségvetésű kis-és középvállalkozások számára is jó alternatívát jelentenek.

Az állásbörzén való megjelenés sikerességét maguk a kiállítók támasztják alá. A kiállítók véleményei, visszajelzései és az elmúlt évek újdonságai mostantól a börze megújult külsővel jelentkező weboldalán is elérhetőek.

 

Legyen Ön is a rendezvény kiállítója, „Ott találkozunk!”

 

A 11. HVG Állásbörzére még augusztus 31-éig lehet jelentkezni, még néhány stand kialakítására van lehetőség!

A börze honlapján tájékozódhat a lehetőségekről, megjelenési módokról:

http://www.hvgallasborze.hu/hu/kiallitoknak