Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

A passzív álláskeresés is lehet sikeres?

passziv-allaskeresesA passzív álláskeresés az, amikor munka mellett keresünk új munkahelyet, ám nem égető a kérdés. Unjuk vagy nem szeretjük a munkánkat, esetleg nagyobb fizetésre vágyunk? Így lehet sikkeres a passzív álláskeresés.

Nincsenek kihívások munkájában? Ha már megérett az idő a váltásra vagy csak szeretne mindig felkészült lenni, akkor ajánlatos nyitott szemmel járni. Nem kell teljes erőbedobással állást keresnie, hanem elég, ha passzív álláskeresőként figyeli a lehetőségeket.

A következő tippek abban nyújtanak segítséget, hogy passzív álláskeresése minél eredményesebb legyen.

Töltse fel önéletrajzát a Cvonline adatbázisába

A passzív álláskeresés első nagy lépése az önéletrajz feltöltése az álláskereső oldal önéletrajz adatbázisába. Ennek köszönhetően toborzók, munkaadók láthatják majd, hogy milyen szakmai tapasztalattal rendelkezik, valamint, hogy új lehetőségek iránt érdeklődik. Ugyanakkor limitálható, hogy mely cégek számára látható az önéletrajz, de ennél még jobb megoldás az, ha Ön az aktív-passzív önéletrajz státuszok közül kiválasztja az Ön számára legmegfelelőbbet.

Keresse meg álom munkáltatóját

Még ha nem is áll készen elhagyni jelenlegi munkahelyét, attól még lehetnek más munkahelyek, amelyek érdekelnék. Készítsen egy széleskörű listát álom munkaadóiról. Ezután pedig derítse ki, hogy ezek a cégek alkalmaznak-e olyan embereket, akik az Ön szakmai tapasztalatával, képességeivel rendelkeznek. Ne feledje, szinte minden cégnél vannak olyan pozíciók, ahol szükség lenne emberre és az Ön megkeresésére elképzelhető, hogy igény támad az új munkaerő felvételére.

Mozgósítsa ismeretségi körét

Most, hogy végre megvan álmai állásainak listája, kérje ismerősei segítségét! Érdeklődjünk, hogy ismerőseink között van-e olyan, aki tud információt mondani nekünk a cégről, érdemes-e leadni a jelentkezésünket. Ha azonban nem mutatkoznak komolynak a szándékaink, akkor ismerőseink sem fogják komolyan venni kérésünket. Kérdezze meg, hogy dolgoztak-e valaha az Ön által megjelölt cégeknek, vagy ismernek-e valakit, aki már dolgozott nekik. Minden szerevezet esetében kérjen összeköttetési információkat (bármilyet).

Közösségi média

Amennyiben van közösségi oldalakon profilja, érdemes ott is állást keresnie. A LinkedIn például az egyik legjobb formális ismerkedési hely. Töltse fel adatait, akár egy önéletrajzot, kérjen pár ajánlást volt főnökeitől, és várja a sült galambot. Nem csak szakmai ismeretségekre tehet szert, ha használja az oldalt, de akár fejvadászok, HR-esek vagy leendő főnöke is Önre találhat.

Nyomon követés

Bármi legyen is a keresés eredménye, érdemes folyamatosan nyomon követni az eseményeket a „kapcsolati háló” embereivel. Legyen nyitott és tartsa a kapcsolatot azokkal az emberekkel, akik tanácsokkal szolgálhatnak. A kapcsolattartásnak több módja lehet, írhatunk köszönő e-mailt, amiben megírjuk, hogy megfogadtuk az illető tanácsát, persze ennél még jobb megoldás, ha telefonon mondunk köszönetet. A köszönetmondás azt eredményezheti majd, hogy ezek a személyek máskor is ott lesznek, ha segítségre lesz szükségünk.

Ha adott a lehetőség, kapjon az alkalmon, hogy találkozhasson álmai cégének munkáltatójával. Vegye fel vele a kapcsolatot, jelentkezzen állásra, küldje el önéletrajzát. Nem elég arra várni, hogy majd Önt megtaláljanak a jobbnál jobb lehetőségek.

 

Töltse fel vagy frissítse önéletrajzát >>>