Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

A népszerű gyerekek felnőttként többet keresnek

A népszerű fiatalok felnőttként többet keresnekAz, hogy mennyit keresünk, nem csak attól függ, hogy az iskola után milyen lehetőségeink, adódnak, illetve melyekkel hogyan tudunk élni. A munka világában az is meghatározó tényező, mennyire voltunk népszerűek. Egy tanulmány szerint ugyanis az iskolai közegben közkedvelt diákok akár 10%-kal is többet tehetnek zsebre havonta.

Az amerikai nemzeti gazdaságkutató hivatal felmérése osztáyltársak fizetéseit vizsgálta 40 évvel az érettségi letétele után, valamint azt, hogy ezek milyen viszonyban vannak az egykori "népszerűségi piramison" elfoglalt hellyel.

Miért több a fizetése egy népszerű gyereknek felnőttként?

A tanulmány készítői arra jutottak, hogy a iskolai népszerűség pozitívan befolyásolja a későbbi fizetést, valószínűleg nem azért, mert ez nem velük született emberi tulajdonság. Az iskolában e gyerekek játék és a társas kommunikáció közben elsajátítják, hogyan kell beilleszkedni, játszani, elfogadtatni magukat, és ezzel később, a munka világában is sokkal könnyebben veszik az akadályokat, és tudják pozicionálni magukat.

A népszerűség tekintetében vizsgálták a baráti kapcsolatokat, azok arányát, valamint a webes kapcsolatokat is.
De a legfontosabb a népszerűségi tényezőben az, hogy a gyerek érzékeli-e népszerűségét. Ha igen, annál nagyobb az esély a későbbi magas fizetésre.
Az idősebbnek illetve okosabbnak látszanak, szintén népszerűbbek. Ez fontosabb tényező még a család látszólagosan pozitív anyagi helyzeténél is.

A jelentés azt sugallja, hogy az iskoláknak nem csupán a tananyagot kellene átadni a diákoknak, de szociális készségek fejlesztésére is érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni, amennyiben sikeres felnőtteket akarunk viszontlátni az életben.